Umut nöbetini Ceyda Karan devraldı

Umut nöbetini Ceyda Karan devraldı

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'e destek amacıyla başlatılan umut nöbetini Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Ceyda Karan devraldı. Karan, "Bu işler böyle gitmeyecek, sorumlular vakti geldiğinde hesap verecek. Bizde bunun için uğraşmaya, didinmeye devam edeceğiz." dedi.

MİT TIR'ları haberleri nedeniyle tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konulan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül'e meslektaşlarının desteği devam ediyor. Basın Şeref Kartı sahibi Mete Akyol'un tutuklu bulunan gazetecilere destek amacıyla cezaevi önünde başlattığı umut nöbetini 11. gününde gazeteci-yazar Ceyda Karan devraldı.

Öğle saatlerinde Silivri Cezaevine gelerek nöbete devam eden Karan, şunları söyledi: " Nöbetin, Türkiye'nin demokrasi, basın özgürlüğü anlamında geldiği durumu göz önüne alırsak oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Benden önce diğer meslektaşlarım buradaydı, benden sonrada bu devam edecek."

Can Dündar ve Erdem Gül'ün haksız yere tutuklu olduğunu tekrarlayan Karan, "Can ve Erdem, özellikle Cumhuriyet gazetesi olarak biz hep birlikte Türkiye'nin Suriye'de bir şekilde bulaştırıldığı kirli savaşı ortaya sermeye çalışan gazetecilik işini yaptığı için içerideler. Haklarında açılan davada da yayınlanan haber dışında her hangi bir kanıt yok. Haksız yere tutuklu durumdalar. Özgürlükleri ellerinden alınmış durumda. Bizde buna sessiz kalmayacağız. Bizde burada onlar için umut nöbeti tutacağız." şeklinde konuştu.

Tutuklu bulunan diğer gazetecilere de değinen Karan, gazetecilerin haksız yere tutulmasına sebep olanların ileride mutlaka yargılanacağını söyledi. Türkiye'de geçmişte pek çok şey yaşandığını ifade eden Karan, "Burada tutuklu bulunan pek çok gazeteci arkadaşımız sadece gazetecilik yaptığı için içerideler. Kürt medyasından pek çok arkadaşımız başlarına gelmedik kalmıyor. Türkiye'nin hali bu ve bütün bunlara rağmen biz mücadelemizi devam ettireceğiz. Bu bir umut mücadelesi, umut nöbeti." ifadelerini kullandı.
Umut-nobetini-Ceyda-Karan-devraldi-1965631.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Umut nöbetini Ceyda Karan devraldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER