Uncharted 4: A Thief’s End’de Bizi Neler Bekliyor?

E3 2015’in en büyük sürprizlerinden birine imza atıp harika bir oyun içi video ile bize tekrar merhaba diyen Uncharted 4, ilk yayınlanma videosunda beklentileri karşılamadığını düşünen oyunculara güzel bir cevap vermişti.

Uncharted 4: A Thief’s End’de Bizi Neler Bekliyor?

Sony konsollarının belki de en iyi oyun serisi olan Uncharted serisi, Macera Oyunları denince akla ilk gelen örneklerden biri haline geldi. Bunda 3. oyun olan Drake’s Deception’un ülkemizde Türkçe altyazı ve dublaj seçenekleri ile yayınlanması ve baş karakteri olan Nathan Drake’in çok sevilmesi büyük rol oynadı.

Nathan Drake adete Indiana Jones ve John McLane karışımı karakteri ile 2000’lerin macera adamı profilini yaratıp oyun dünyasının gelmiş geçmiş en iyi baş rol karakterlerinden biri olmuştu. Tabii bunda karaktere hayat veren Nolan North’un da payı büyüktü. Uncharted PS3 için yayınlanan 3 oyununun ardından, hikayenin bittiği noktanın 3 sene sonrasından yeni adresi PS4 ile tekrar karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bakalım bizleri neler bekliyor?

Uncharted her zaman bir 3’leme olarak kalacak gibi duruyordu. Hem hikayenin bittiği nokta hem de Nathan Drake ve babası gibi gördüğü yakın ortağı Victor Sullivan’ın hazine avcılığından elini eteğini çekmiş olması bize bir devam oyununun gelmeyeceğini söyler gibiydi. Ama Sony’nin yeni konsolu ile beraber yeni bir Uncharted’ın da gelecek olması çok geçmeden duyuruldu. Yeni hikaye ise Nathan’ın 15 yıl önce öldü zannettiği ve kendisi ile aynı işleri yapan, karakteri de kendisine benzeyen abisinin birden bire ortaya çıkması üzerine bağlanmış durumda. Nathan, kardeşi Sam ve Sully bu defa gelmiş geçmiş en ünlü korsanlardan biri olan Kaptan Henry Avery’nin hazinesini bulmaya çalışacaklar. Avery’nin hazinesini sakladığı yerde gelmiş geçmiş bütün kayıp korsan hazinelerinin de yattığını öğrenen kahramanlarımız işe geri dönmek adına çok da düşünmeyecekler. Hikayenin gizemli havası birden bire ortaya çıkan Sam ile, renkli havası da yine Nathan ve Sully’nin laf dalaşları, esprileri, hazır cevaplılığı ve Nathan’ın bir daha bu işlere bulaşmayacağına söz verdiği eşi Elena ile arasındaki gerginlik olacak. 

Bununla beraber oyunun direkt olarak yönetmenliğine getirilen ve Last of Us’dan tanıdığımız Neil Druckmann ve Bruce Straley’in oyunun hikayesine katacakları karanlık ve karakter odaklı bir hava olacağı beklentisi, Sam’in hikayesinin çok iyi bir yerlerden bizi vuracağına kesin gözü ile bakmamızı sağlıyor. Sonunda elimizdeki belki de en karanlık ve en olgun Uncharted oyununun A Thief’s End olacağından hiç şüphemiz yok. Eh tabii ki bitmek bilmeyen aksiyon, sinematik anlatım, eğlenceli diyaloglar ve her türlü entrika yine klasik olarak bizlerle olacak.

Oyunun videolarından anladığımız kadarı ile bu defa Uncharted çok daha geniş bir oyun alanı sunacak. Yani bir açık dünya oyunu beklemeyin ama oyunun haritaları eski oyunlardakine göre çok daha büyük olacak. Bu da bize her türlü durumu çok daha farklı yöntemler ile çözme imkanı verecek. Eh bunda yeni nesil Playstation 4’ün de payı büyük tabii ki. Yapımcılar gerçekten yapmak istedikleri Uncharted oyununun bu olacağını söylüyor. Zaten Naughty Dog her zaman sınırları zorlamayı hedeflemiş bir oyun firması. Oyunun devasa olacağından ve bize sunacağı tekrar oynanabilirlik imkanından emin olabiliriz. 

Oyunda araçlar önemli rollere sahip olacak. Bazen araçları kullanarak bulmacaları çözebilecek, bazense bir noktadan diğerine aksiyon içerisinde ulaşabileceğiz. Ama her zaman başka bir yöntemin de olacağını söylüyor yapımcılar. Videoda koca şehrin içinden araç ile gittikleri noktaya oyuncular dilerse yaya olarak bile ulaşabilecekler. Bunu biz değil Naughty Dog söylüyor. Gerçekten inanılmaz ve oldukça heyecan verici.

Oyunun 2016 ilkbahar aylarında piyasada olması hedefleniyor ama yapımcılar gecikmelerin olabileceğini söylüyorlar. Çünkü bunun son Uncharted oyunu olacağını, hikayeyi zirvede ve en iyi oyun ile noktalamak isediklerini belirtiyorlar. Ne diyelim, konu Macera Oyunları olduğunda Uncharted yine zirvede kalmaya devam edecek gibi. Siz de bu tür oyunları oynamak isterseniz hemen şu an http://www.oyungemisi.com/macera-oyunlari/ adresinden oynamaya başlayabilirsiniz. 


<< Önceki Haber Uncharted 4: A Thief’s End’de Bizi Neler Bekliyor? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER