UNESCO'dan Türkçe Olimpiyatları'na mektup

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlen 14. Türkçe Olimpiyatları Ses Finali'ne UNESCO tarafından takdir mektubu gönderildi.

UNESCO'dan Türkçe Olimpiyatları'na mektup

UNESCO Romanya Komisyonu tarafından gönderilen takdir mektubunu genel sekreter Ani Matei tarafından sahnede okundu.

Dünyanın dört bir köşesinde çalışan öğretmenlerin takdir edildiği mektupta, dünyadaki huzurun temini için söz yerine fiiliyatın etkili olduğuna vurgu yapıldı.

Takdir mektubunda şöyle dendi;

"Değerli misafirler,
 
Dünya'nın genç insanlarına başkalarını fark etme yanında kendi kültür zenginliklerini başkalarına tanıtma imkanı veren bu muhteşem organizasyonu kutluyorum. Kültürel ve evrensel müziğin çatısı altında bir araya gelen bu gençleri de bu organizasyonun bir parçası oldukları için tebrik ediyorum.
 
Dünya'nın 150 ülkesinden binlerce gencin içinde seçilip gelen bu öğrenciler bizlere sadece bir kültür ve sanat gösterisi sunmayacak, öyle inanıyorum ki bizlere barışa, kardeşliğe, huzura giden yolu da gösterecek. 

Değerli misafirler, 

Çok az kısmını tanıma imkanı bulduğum bu fedakar öğretmenlerin genç nesiller arasında evrensel insani değerlerin yerleşmesi adına gösterdikleri bu çabayı takdirle karşılıyorum. Dünyadaki huzurun temini; barışı, kardeşliği, sevgiyi, diyaloğu, birlikte yaşamayı anlatan insanların değil yaşayan insanların eliyle olacaktır. Birbirinden farklı coğrafyaların, kültürlerin, dillerin, inançların içinden gelen ama kalpleri birlikte atan bu gençleri görünce bu öğretmenlerin kurmaya çalıştıkları geleceğin dünyasına ümitle, sevinçle bakabiliriz. 

Bu faaliyetler sivil ve bağımsız organizasyonların, fedakarlık ve adanmışlık esasına göre hareket eden insanların inançlarını kaybetmedikleri sürece ne kadar güçlü olabileceklerinin ve büyük işler başarabileceklerinin ispatıdır. 
Bu inancın öğretmenlere verilmesinde büyük gayretleri olan ve bu organizasyonların fikir mimari olarak bildiğim 2005 yılında Romanya Unesco olarak 'Hoşgörü ve Diyaloğa Katkı' ödülüne layık gördüğümüz Sayın Fethullah Gülen'e de buradan şükranlarımı sunuyorum. 

Bu gençleri bizlerle tanıştıran Lumina Vakfı'nın değerli yöneticilerine, tüm organizatörlere teşekkür ediyor, programa katılan gençlere başarılar diliyorum. 

Romanya dışından ve içinden gelmiş tüm misafirlere de teşekkür eder saygıyla selamlarım..."

<< Önceki Haber UNESCO'dan Türkçe Olimpiyatları'na mektup Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER