Üniversite öğrencileri burslar konusundaki koordinasyon için bastırıyor


Alman Üniversite Öğrencileri Çalışma Grubu (DSW), eyalet yönetimlerini üniversite öğrencilerine verilen burslar konusunda koordinasyon içinde olmaya çağırdı. DSW'ye göre BAföG adı verilen bursla ilgili işlemlerin tamamının dijital ortamda yapılabiliyor olması gerekiyor. Bu çağrının sebebi ise 1 Ağustos 2016'dan itibaren planlandığı üzere bütün eyaletlerde geçerli olacak tek tip ve tümüyle dijital ortama taşınmış bir BAföG sürecinin başlayabilmesi.

DSW Genel Sekreteri Achim Meyer konuyla ilgili açıklamasında şöyle dedi: "16 eyaletin tamamı için 16 farklı çözüme değil, ortak bir çözüme ihtiyacımız var. Üniversite öğrencileri basit, şeffaf, bürokrasiden arınmış tek bir sistem istiyor." dedi. Meyer'e göre BAföG yönergesinde de yazılı olduğu gibi idari işlemlerin dijitalleşmesi gerekiyor.

Elektronik başvurudan elektronik dosyaya kadar her şeyi dijital istediklerini kaydeden genel sekreter, "BAföG başvurusunu online olarak hazırlayıp ardından üniversite öğrencilerine her şeyi print edilmiş olarak getirmelerini rica etmek e-BAföG olamaz." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Üniversite öğrencileri burslar konusundaki koordinasyon... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER