Üniversite öğrencisi gibi davranıp ev tutmuşlar


İzmir'in Buca ilçesinde, bombalı saldırı hazırlığında oldukları ileri sürülen MLKP üyesi 1'i kadın 3 kişinin, üniversite öğrencisi gibi davranıp Buca Tınaztepe bölgesinde ev kiraladıkları ortaya çıktı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube müdürlükleri, Kobani'de bomba eğitimi aldıkları ve İzmir'e geldikleri belirlenen teröristleri takibe aldı. Ekiplerin çalışması sonrası, Buca ilçesinde bir hücre evine düzenlenen operasyonda, bomba düzeneği hazırladıkları tespit edilen 1'i kadın 3 terörist, bol miktarda TATP olarak adlandırılan tahrip gücü yüksek patlayıcı, bomba yapımında kullanılan malzemeler ve sahte kimliklerle yakalandı. Terör örgütü MLKP'nin silahlı kanadı olarak bilinen FESK yapılanması içerisinde faaliyet gösterdikleri tespit edilen 3 kişi, gözaltına alınarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Terör örgütü üyelerinin güvenlik güçlerine yönelik bombalı saldırılar gerçekleştirmek amacıyla İzmir'e geldiği saptandı.

Kimlikleri tespit edilen S.Ü., S.S. ve Y.A.'nın, üniversite öğrencisi gibi davranıp Buca Tınaztepe bölgesinde ev kiraladıkları, eylem hazırlığını böylece gizledikleri saptandı. Zanlılardan Y.A. ve S.S'nin terör örgütü üyesi olmaktan, S.Ü'nün ise İstanbul'daki terör operasyonu kapsamında arandığı belirtildi. Oturdukları evin ışıklarını sürekli yanık bırakan şahısların mecbur kalmadıkça evden çıkmayarak dikkatleri üzerlerine çekmemeye çalıştıkları bildirildi. Zanlıların, güvenlik güçlerine yönelik sansasyonel eylem hedefledikleri ve özellikle Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıl dönümü etkinliklerinin kutlandığı 10 Nisan'a yönelik hazırlık yaptıkları ileri sürüldü. Tahrip gücünün yüksekliği nedeniyle terör eylemlerinde kullanılan TATP patlayıcıların, baharatlık gibi objelerin içine yerleştirilmiş ve vereceği zararı güçlendirmek amacıyla da çevresine çiviler bantlandığı saptandı. CİHAN
<< Önceki Haber Üniversite öğrencisi gibi davranıp ev tutmuşlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER