Ünlü anketçi seçimde çuvallayan şirketleri eleştirdi

Sonar Arastırma Başkanı Hakan Bayrakçı kendisi de dahil 1 Kasım Seçimlerinde çuvallayan anketçileri eleştirdi.

Ünlü anketçi seçimde çuvallayan şirketleri eleştirdi

Türkiye 1 Kasım Genel Seçimlerini geride bıraktı. Ak Parti, 49.5 oy oranıyla tekrar tek başına iktidar oldu. Seçim sonuçlarına en yakın tahmini yapan şirket bile yüzde 2.5 yanıldı. 

Habertürk'e konuk olan anket şirketi sahiplerinden Hakan Bayrakçı, anket şirketlerinin en az 1-2 ay ekranlardan uzak durması gerektiğini söyledi.

"KENDİME BİLE TAHAMMÜLÜM YOK"

Didem Aslan Yılmaz'ın sunduğu programın konukları arasında yer alan Sonar Arastırma Başkanı Hakan Bayrakçı anket şirkelerinin seçim sonuçlarını doğru tahmin edemediği için en az 1-2 ay ekranlardan uzak kalması gerektiğini söyledi.

Bayrakçı "Yani gerçekten bir süre araştırma şirketleri isterse çıksın konuşsunlar. Benim şahsen kendime tahammülüm yok. Yanlış yapmış bir adam 1-2 ay biraz çenesini kapatır, susar" dedi.


FARUK ACAR ÖZÜR DİLEDİ

Andy-Ar Araştırma Şirketi Başkanı Faruk Acar ise yaptığı açıklamada, "Yanılmış ve yanıltmış olduk. Ama maalesef eğer yanılttıysak onları da yanıltmış olduk ve ben bizi izleyen Andy-Ar'a güvenen ve bütün çözüm ortaklarımıza teşekkür ediyorum ve özür de diliyorum. Bir hata olarak kabul ediyorum, yarından itibaren tabii ki hatanın ne olduğunu okumaya çalışacağız." diyerek özür diledi.

Aktif Haber
<< Önceki Haber Ünlü anketçi seçimde çuvallayan şirketleri eleştirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER