Erdoğan ailesinin ortağı gözaltına alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında Palmali Grubu’nun kurucusu Azeri kökenli Mubariz Mansimov Gurbanoğlu gözaltına alındı.

SHABER3.COM

Palmali Grubu'nun kurucusu Azeri kökenli Mubariz Mansimov Gurbanoğlu gözaltına alındı. 
Gurbanoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında sabah saatlerinde İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Gurbanoğlu'nun adresinde arama yapıldı.
Gurbanoğlu, Erdoğan ailesinin gemi filolarının ortağı olarak biliniyor. 
RUSYA VERGİ KAÇAKÇILIĞINDAN SORUŞTURMA AÇTI
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbakanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’a ait gemileri kiralayıp Malta bayrağıyla Rus petrolü taşıması ile tanınan işadamı Mübariz Mansimov’a 2018’de Rusya'da vergi kaçakçılığından soruşturma başlatılmıştı.


Geçmişte Başbakan Binali Yıldırım ile ailesinin Hollanda ve Malta başta olmak üzere Avrupa ülkelerindeki 140 milyonu eoruluk servetini ortaya çıkaran theblacksea.eu isimli internet haber sitesi ise Erdoğan ve ailesinin tanker filolarına ilişkin çarpıcı iddiaları yazmıştı. 


Sitenin haberine göre, Erdoğan ve ailesi, Man Adası ve Malta’daki offshore şirketleri aracılığıyla milyonlarca dolar değerindeki "Agdash" isimli petrol tankerinin sahibi olmuş.


SITKI AYAN-GURBONOĞLU ORTAKLIĞI


Petrol tankeri için yapılan anlaşmaya aracılık edenler ise İstanbul’da kurulu Palmali Group’un sahibi işadamı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu ve Erdoğan’ın yakın dostu SOM Petrol’ün sahibi iş adamı Sıtkı Ayan’dı. 


Sitedeki habere göre, Mübariz Mansimov ve Sıtkı Ayan, Erdoğan ailesine 26 Milyon Euro ‘rüşvet’ verdi.

<< Önceki Haber Erdoğan ailesinin ortağı gözaltına alındı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER