Ünlü İşadamından ekonomi ile ilgili korkutan açıklama

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, İzmir’de düzenlenen Girişim ve İş Dünyası Zirvesi gala yemeğinde yaptığı konuşmada, "2017’de ne olacak kimse kestiremiyor" dedi. Akın, Güneydoğu'ya da dikkat çekerek, "Altyapı yaptırımlarında yüzde 25 büyüme bekliyoruz. Bu büyüme gerçekleştikten sonra Güneydoğu'ya ben de gideceğim hepimiz de gideceğiz" diye konuştu.

Ünlü İşadamından ekonomi ile ilgili korkutan açıklama


Türk Girişim ve iş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından 20’nci kez düzenlenen Girişim ve İş Dünyası Zirvesi gala yemeğine CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Cansen Başaran Symes, Batı Anadolu Sanayi ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Başkanı Levent Akgermen, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ve dernek başkanları katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman, zirve kapsamında düzenlenen ve 100’ün üzerinde firma temsilcisinin katıldığı ’ticaret köprüsü’nün oldukça verimli geçtiğini ve herkesin görüşmelerden memnun olduğunu söyledi. Türkiye’de birçok sorunun yaşandığını ve böyle bir ortamda iş dünyasının da sıkıntılarla boğuştuğunu belirten Akgerman, özellikle dövizdeki yükselişin kendilerini endişelendirdiğini kaydetti.

'TÜRKİYE YEPYENİ BİR HİKAYE YAZMALI'

Gecede konuşan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ise, Türkiye’nin yepyeni bir hikaye yazması gerektiğini söyledi. Türkiye ekonomisi geçmişten bugüne değerlendiren Akın, TAV’ın başarı hikayesini anlatarak, yap-işlet-devret modelini ilk kez eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal’dan duyduğunu açıkladı. Dünden bugüne dünya ve Türkiye’nin değişime gittiğini ifade eden Akın, "Ak Parti hükümeti iktidara geldiğinde Türkiye çok kötüydü ancak dünya iyiydi. Ancak şimdi Türkiye iyi, dünya kötü durumda. Türkiye’nin tek başına iyi olması bir şey ifade etmiyor. Komşularımız ve dünya iyi olduğu sürece Türkiye iyi olacaktır" dedi.

'TEŞVİKLER İŞE YARAMIYOR'

Türkiye’de teşviklerin hiçbir işe yaramadığını ifade eden Akın, "Teşvikler güzel ama Doğu’da Güneydoğu’da teşvikler çalışmıyor. Çünkü ileride ne olduğunu hesaplayamıyoruz. Güneydoğu’da kardeş kavgasının olduğu bir yerde yatırım yapmak özel sektör için hiçte cazip değil. Ben bunu devlet makamlarındaki herkese söyledim" diye konuştu.


İzmir’in sesinin her yerden duyulduğunu dile getiren Akın, "İktidar sizin gerçek dostunuz olduğunu elbet anlayacaktır. Sizin yüksek sesle konuşmanız, başkasının karnından konuşmasından iyidir" diyerek İzmirlilere teşekkür etti.

'2017’Yİ KESTİREMİYORUZ'

Türkiye’nin komşuları ile arasının bozulduğunu anımsatan Akın şöyle devam etti:

"Bütün zenginliklerine rağmen komşularımızda istikrar yok. Komşu da bu zenginliği Türkiye’ye atamıyor. Tüm dünya iyi olmalı ki Türkiye iyi olsun. Ama bakıyoruz her şey tırmanıyor. PKK tırmanıyor. Güneydoğu’da terör tırmanıyor. 2017’de ne olacak kimse kestiremiyor. Onun için mutlaka iyi olacak bir şeyler yaratmamız yeni bir hikaye yazılması lazım. ABD seçimleri herkes için yeni bir fırsat doğuruyor. Yeni bir birlik doğar mı diyor herkes. Doğabilir. Dünya bir geçiş sürecine girebilir. Böyle bir ümidimiz var. Hepimiz el birliği ile bu yeni hikayeyi yazabiliriz."

'YATIRIMI TAVSİYE EDEMEM'

Bu süreçte kimseye "Yatırım yapın" tavsiyesi vermeyeceğini açıklayan, ortak olduğu yabancı firmaların da Türkiye’ye yatırımdan kaçtığını vurgulayan Akın, doların 3.40 olduğu bir dönemde yatırımlarına hala devam ettiğini söyledi. Akın, son olarak, Mersin Limanı’na 250 milyon dolar yatırım yaptığını, enerji şirketine de 400 milyon dolarlık baraj satın aldığını söyledi.
<< Önceki Haber Ünlü İşadamından ekonomi ile ilgili korkutan açıklama Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER