Ünlü şarkıcı hayatını kaybetti

ABD'li dünyaca ünlü şarkıcı Prince, Minnesota eyaletindeki evinde ölü bulundu. 57 yaşındaki Prince'in ölüm sebebi açıklanmadı.

Ünlü şarkıcı hayatını kaybetti

Sanatçının basın sözcüsü, "Efsanevi, ikonik Prince'in öldüğünü çok büyük bir üzüntüyle doğruluyorum" açıklamasını yaptı. Polis yetkilileri, dün sabah Prince'in aynı zamanda stüdyo olarak kullandığı evinden acil sağlık yardımı çağrısı aldıklarını, Paisley Park Stüdyosu'na vardıklarında Prince'i asansörde hareketsiz halde bulduklarını belirtti. Acil yardım çağrısının yerel saatle 09.43'te yapıldığı, Prince'in ölüm saatinin kayıtlara 10.07 olarak geçtiği belirtildi. 



Tam adı Prince Rogers Nelson olan şarkıcı, 15 Nisan'da grip nedeniyle hastaneye kaldırılmış, ardından taburcu edilmişti. Prince, Rolling Stone dergisinin düzenlediği 'Tüm Zamanların En İyi 100 Sanatçısı' listesinde 28. sırada yer almıştı. 

Prince, 1980'lerde yayınladığı Purple Rain, 1999 ve Sign O' the Times albümleriyle uluslararası üne kavuştu. Kariyeri boyunca 30'dan fazla albüm yapan Prince'ın satış rakamları 100 milyonu aşmıştı. Let's Go Crazy ve When Doves Cry, Prince'in en ünlü şarkıları arasında bulunuyor. 7 Grammy ve bir Altın Küre ödülü bulunan Prince, 2004'te Rock and Roll Hall of Fame (Şöhretler Kulübü) resmi üyesi olmuştu.


CİHAN
<< Önceki Haber Ünlü şarkıcı hayatını kaybetti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER