Alman teknik adamdan ilginç teklif

Almanların dünyaca ünlü teknik direktörlerinden Felix Magath, ‘golsüz beraberliklere puan verilmesin’ önerisi ile futbol dünyasını kökünden sarstı.

Alman teknik adamdan ilginç teklif

Son olarak İngiltere Championship ekiplerinden Fulham’ı çalıştıran ve henüz bir takımla anlaşmayan Alman teknik adam Felix Magath, puan sisteminde devrim niteliğinde bir değişiklik önerdi. 

Golsüz biten maçların futbolda heyecanı yok ettiğini kaydeden Alman teknik adam, ‘0-0 biten maçlarda her iki takıma da puan verilmemesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi. 

GOLLÜ BERABERLİK 1 PUAN 

Takımların gol için sahaya çıkmalarını savunan 62 yaşındaki teknik adam, “Sadece gollü beraberliklerde 1 puan verilmeli” şeklinde konuştu. 

Kariyerinde; Bayern Münih, Stuttgart, Wolfsburg gibi ekipleri de çalıştıran Magath, önerdiği sistemin takımların sahaya sadece defans için çıkmalarını engelleyeceğini ileri sürdü. 

Basketbol ve buz hokeyindeki play-off sisteminin futbolda da en adil sistem olduğunu sözlerine ekleyen Alman teknik adam, bir maçlık kötü oyun ya da hakem hatasının şampiyonluğu etkilememesi gerektiğini dile getirdi.


Kaynak: Özgür Düşünce
<< Önceki Haber Alman teknik adamdan ilginç teklif Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER