Ürdün'deki 94 yaşındaki mülteci, eşinin defnedildiği Suriye'ye döndü


Ürdün'de bekledikleri şartları bulamayan Suriyeli mülteciler ülkelerine geri dönüyor. Bunlardan biri de 94 yaşındaki Ebu Ali.

Zaatari mülteci kampında yaşayan Ebu Ali, çatışmalardan kaçarak eşi ile birlikte Ürdün'e sığınmış. Fakat eşi burada vefat etmiş. Sürgünde ölmek istemediğini söyleyen Ebu Ali, "Ülkenizi ve evinizi terk ettiğinizde şerefinizi de geride bırakıyorsunuz." diyor.

Eşini kaybettikten sonra kendini boğuluyormuş gibi hissetmeye başladığını ifade eden Ebu Ali, cenazenin Dera'da defnedildiğini ve kendisini de oraya gideceğini söylüyor. Ebu Ali, "Allah'ın dilediği olur. Hava saldırısında ölmek kaderimde varsa öyle ölürüm. Ya da bir çatışma sırasında..." şeklinde konuşuyor.

Dera'da 26 yıl boyunca bakkal işlettiğini ifade eden Ebu Ali, "Cennette yaşıyorduk ama bir saat gibi geçti. Çünkü mutluydum ve iyi insanlar görüyordum. Artı kalbim gitmem gerektiğini söylüyor. Burası beni vatanım değil. Burada doğmadım." diye devam ediyor.

Ürdün'den yaz aylarında her gün ortalama 100 kişi Suriye'ye geri dönüyordu. Ekim'den itibaren ise bu sayı 30'a düşmüş durumda. CİHAN
<< Önceki Haber Ürdün'deki 94 yaşındaki mülteci, eşinin defnedildiği... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER