Uşak'ta zehirlenen öğrencilerin tamamı taburcu edildi

Uşak'ta zehirlenen öğrencilerin tamamı taburcu edildi

Geçen gün Uşak Fen Lisesi pansiyonunda yedikleri yemekten zehirlenen 25 öğrenci, kaldırıldıkları hastanelerden tabucu edildi. Vakayla ilgili inceleme başlattıklarını belirten Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, "Okul idaresinden aldığımız bilgiye göre yaklaşık 25 öğrencimiz gıda zehirlenmesi şüphesiyle, beş öğrencimiz ise rutin hastalıklarından dolayı hastanelere müracat etmişler. Hastanedeki doktorlardan edindiğimiz bilgiye göre ise gıda zehirlenmesi şüphesiyle giden öğrencilerin birçoğu, ayakta tedavisi yapıldıktan sonra okul pansiyonuna geri gönderilmiş olup bir kısım öğrencilerimiz ise tedavi ve müşahededen sonra olmak üzere tüm öğrencilerimiz hastanalerden taburcu edilmiştir. Konuyla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatılmış olup ihmali veya ihmalleri olanlar hakkında gerekli işlemler yapılacaktır." açıklamasını yaptı.

Uşak Fen Lisesi idarecileri ise şunları kaydetti: "Gıda zehirlenmesi yaşayan öğrencilerimiz, gittikleri hastanelerden taburcu oldular. Bir kısmı pansiyona geri döndü, bir kısmı ise yaşadıkları zehirlenmenin tesirinden kurtulmak için ev izni alarak ailelerin yanlarına gitti. Okul olarak da gerekli araştırmaları yapmaya başladık. Ayrıca pansiyon müdürümüz, İstanbul'da gezideler. Bu kadar öğrencinin zehirlendiği bir zamanda İstanbul gezisi neden iptal edilmedi, anlam veremedik. Konu hakkında başka bilgi vermemiz doğru olmaz."

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü de söz konusu yemeklerden numune alarak, tahlil için Afyonkarahisar'a gönderdi.

VAKA

172 öğrencinin kaldığı Uşak Fen Lisesi pansiyonunda, geçen gün öğle yemeğinde verilen tavuk, keşkek ve tel kadayıftan yiyen 25 öğrenci, bulantı ve kusma şikayetleriyle pansiyon yetkililerine müracaat etti. Öğrenciler, gıda zehirlenmesi şüphesiyle Uşak'taki hastanelere sevkedildi. CİHAN
<< Önceki Haber Uşak'ta zehirlenen öğrencilerin tamamı taburcu edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER