Uşakov: ABD ve Rusya terörle mücadele hemfikir, ancak taktikte farklı


Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Yuriy Uşakov, Putin ve ABD Başkanı Barack Obama görüşmesi ile ilgili bazı bilgiler verdi.

Putin ve Obama, G20 zirvesinde verilen arada önce ayaküstü daha sonra ise herkesin bulunduğu bekleme salonunda yaklaşık yüz yüze görüştü.

Yaklaşık 20 dakika sadece tercümanların aracığıyla görüşen iki liderin neler konuştuğu ise merak konusu. Görüşme ile ilgili kısa bilgi veren Uşakov, "Terörle mücadelede ABD ve Rusya'nın stratejik hedefleri birbirine çok yakın. Ancak terörle mücadele taktiği konusunda görüş ayrılığı var." dedi.

Öte yandan yabancı basında yer alan haberlere göre ise Putin ve Obama, Suriye, Ukrayna ve Fransa'da yaşanan terör olaylarını detaylıca konuştu. Ayrıca Obama, Putin'e Mısır'da düşen Rus uçağı ile bir kez daha başsağlığı diledi.

Putin ve Obama'nın G20 Zirvesi'nde ikili görüşme planlanmamıştı ancak iki liderin fırsat buldukça ayaküstü görüşmeler yapacağı belirtilmişti. Zirve boyunca Putin ve Obama'nın diğer liderlerle de ayaküstü görüşmeler yapması bekleniyor. CİHAN
<< Önceki Haber Uşakov: ABD ve Rusya terörle mücadele hemfikir, ancak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER