Uşak'taki operasyonda 3 kişi serbest

Uşak'ta geçtiğimiz gün ev ve işyerlerine yapılan polis baskını ile gözaltına alınan 7 kişiden 4’ü tutuklandı.

Uşak'taki operasyonda 3 kişi serbest

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından salı günü çeşitli ev ve iş yerlerine yapılan polis baskını ile gözaltına alınan 7 kişinin sorgusu 3 gün sürdü. 

Polis sorgusunda gözaltına alınanlara, eşleri ile birlikte yapılan umrelerin suçmuş gibi sorulduğu öğrenildi. Sorguda, çocuğunun okulunda düzenlenen etkinlikte Uşak Valisi'nin de içinde bulunduğu fotoğrafın suçmuş gibi sorulduğunu belirten bir aile yakını, "Uşak Valisi, İl Genel Meclis Başkanı ve diğer protokol ile birlikte çekilen fotoğraf da suç mu? O fotoğrafta bulunmak suç ise o karede bulunan siyasiler ve devletin temsilcileri neden burada değiller? Onların da burada olması gerekmez miydi?" şeklinde tepki gösterdi. Gözaltına alınanların yakınları, yapılan piknik fotoğraflarının, aileleri ile birlikte tatil yaptıkları otel fotoğraflarının, sosyal medya paylaşımlarının suçmuş gibi gösterildiğini ifade etti. 

Savcılığın dosyaları incelemeden mahkemeye sevk ettiğini söyleyen Avukat Hakan Duru, "Önceki gün gözaltına alınan 7 kişi bugün itibari ile adliyeye sevk edildi. Savcılık, önüne gelen dosyaları incelemeden emniyetteki ifadeleri üzerine 7 kişinin tamamını tutuklanması talebi ile sorgu hakimliğine sevk etti. Sorgu hakimliği, 5 dakika ara vererek, 7 kişiden 4’üne tutuklama talebi verdi." açıklamasını yaptı. 

Ev ve işyerlerinde yapılan aramada suç unsuru delil teşkil edecek bir şeyin bulunmadığını aktaran Duru, "Tutuklama gerekçesi olarak; 'cebir ve şiddet kullanarak anayasal düzeni değiştirmeye çalışmak', 'anayasal düzen değiştirerek yerine yeni bir düzen kurmak', 'silahlı örgüt kurmak', 'silahlı örgüte üye olmak' suçlamalarını yöneltti. Tutuklama gerekçesi olarak bunu gösterdi. Ancak emniyette sorulan onlarca sorudan, sayfalar dolusu, yüzlerce sayfadan alınan ifadelerden cebirin, şiddetin, silahın esamesi bile okunmadı, sözü bile geçmedi. Tutuklama sebebi silahlı terör örgütü kurmakla suçlanan bu insanlar, adliye kapısından ilk defa giriyorlar. Bu insanların evlerinde, işyerlerinde saatlerce arama yapıldı. Silahın 's'si bile bulunmadı. Ama silahlı terör örgütü kurmakla suçlandılar." tepkisini gösterdi.

Sokakta gezen insanların bile hukuk güvencesi olmadığını söyleyen avukat Duru, "Hukuk yok, biz buradayız" dedi. 

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Terörlü Mücadele Şubesi ekiplerinin katıldığı polis baskınlarında bir cami imamı, 2 eğitimci, 4 esnaf gözaltına alınmıştı.

Adliye’ye sevk edilenlerden A.D., İ.Ö., R.K., A.A. tutuklanarak Uşak Cezaevi'ne gönderildi. A.Ö., İ.B ve M. E. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Son tutuklamalarla birlikte uşak’ta tutuklanan kişi sayısı 9'a yükseldi.
<< Önceki Haber Uşak'taki operasyonda 3 kişi serbest Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER