Üstte aşk ve rant, tabanda dava!

AKP'nin kurucularından biri olan Kemal Albayrak açtı ağzını, yumdu gözünü. AKP lideri Erdoğan'ın insanlara zulmettiğini belirten Albayrak, "“Bunlar artık ıslah olmaz. Üsttekilerin icraatları ile tabandakiler farklı. Üstte aşk ve rant, tabanda dava." ifadelerini kullandı. Merkez Parti Genel Başkanı Abdürrahim Karslı, Abdullah Gül ve ektibinin yeni parti kuracağı iddiasına mukabil, "Cesaret yok. Arkalarından kimse gitmez. Zaten pilleri bitmiş." yorumunda bulundu.

Gurbetçi seçimi yorumladı: Çok iyi oldu, daha kaybetsin Erdoğan!

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) kurucu üyelerinden Kemal Albayrak, eski partisinin lideri Recep Tayyip Erdoğan’a veryansın etti. 

Erdoğan'ın hukuku ayaklar altına aldığını belirten Albayrak, AKP’nin geldiği noktayı, “Bunlar artık ıslah olmaz. Üsttekilerin icraatları ile tabandakiler farklı. Üstte aşk ve rant, tabanda dava.” ifadeleri ile özetledi.

“ZULME UĞRAYANLAR ŞİMDİ ZULMEDİYOR”

AKP’den ayrılarak Merkez Parti’ye katılan Albayrak bugün partisinin Ankara’da düzenlediği basın toplantısında konuştu. 

Mahalli İdareler Seçimi’nin genel seçim havasında geçtiğini belirten Albayrak, “Beraber kuruculuk yaptığım dostlarımız var, bize o zaman şikâyet ediyorlardı,‘basın bizim karşımızda, devlet önümüze geçiyor’ diye. Şimdi aynıları şikâyet ettiriyor. Zulme uğrayanlar şimdi zulüm yapıyor.” dedi.

ALBAYRAK: 31 MART'IN KAYBEDENİ AKP'DİR

“Biz hukuk istiyoruz, kimseye düşmanlığımız yok.” diyen Albayrak, artık AKP’ye oy vermeyenlerin hain ilan edildiğini söyledi. 

Albayrak, “31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi’nin kaybedeni” diye nitelediği AKP’nin milletin tadını bozduğunu söyledi.

AKP'nin kurucu üyelerinden Kemal Albayrak (solda), Merkez Parti'ye katıldı. Merkez Parti Genel Başkanı Abdürrahim Karslı, 11'inci Cumhurbaşkanı Gül'ün parti kuramayacağını iddia etti.
 
KARSLI: ABDULLAH GÜL VE EKİBİNİN ZATEN PİLİ BİTMİŞ

Merkez Parti Genel Başkanı Abdürrahim Karslı ise gazetecilerin yeni parti kuracakları konuşulan Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ya da Ali Babacan ile görüşmeleri olup olmadığı sorusuna cevap verdi.

“Onlar hep bizim gibi insanların önünü kesme manevrasıydı, başarılı da oldular, bundan sonra olmaz artık.” diyen Karslı, Gül ve diğer isimler için “Zaten pilleri bitmiş. Şu an çıkıp deseler ki biz varız, kimse arkalarından da gitmez.” dedi. 

“ABDULLAH GÜL’DE CESARET YOK!”

Karslı şunları dile getirdi: “O insanlar bizim tenkit ettiğimiz insanların yol arkadaşı. Bizim başımıza gelen yol kazasında onlar da direksiyondaydı. Onlar masum değil. Yıllar önce partiyi yeni kurmuştum. İsim de söylediler ‘mesela Abdullah Gül’ dediler. Onunla olmaz, belki hanımı (Hayrünnisa Gül) gelse onunla daha rahat çalışırız. Çünkü onda biraz cesaret var, diğerinde yok.”


<< Önceki Haber Üstte aşk ve rant, tabanda dava! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER