Uyuşturucuyu okul önündeki taşın altına gizlemişler


İzmir'de okul çevresinde uyuşturucu satan şahıslar başta olmak üzere düzenlenen narkotik operasyonlarında 12 kişi gözaltına alındı. Taş kokain, bonzai ve esrarla yakalanan şüphelilerden altısı sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce, madde bağımlılığının zararları konusunda bilgilendirme ve farkındalığı arttırmaya yönelik hazınlanan broşürler, Narkotim görevlileri tarafından Konak Anadolu Lisesi öğrencilerine ve velilerine dağıtıldığı sırada okulun çevresinde bulunan alanda üç dört şahsın, uyuşturucu madde sattığı ve bunları çevredeki taşların altında sakladığı bilgisini alındı. Polis ekipleri tarafından yapılan operasyonla okul çevresinde bulunan açık arazide M.A.K. (19), Y.H.M. (28), Ç.S.M. (23), M.L.A. (28), F.A. (22) ve İ.K. (25) yakalandı. Uyuşturucu madde içiminde kullanılan 3 adet plastik şişeli düzenekle taşın altına sakladıkları 75 adet bonzai maddesi ele geçirildi. Ç.S.M., M.L.A., F.A. ve İ.K., ifadelerinin ardından cumhuriyet savcılığınca serbest bırakılırken M.A.K. ve Y.H.M. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

TAŞ KOKAİNİ TORBAYLA YUTMAYA ÇALIŞTI

Ekipler, Konak ilçesi Kadifekale semti, Hacı Ali Efendi Caddesi'nde bulunan bir işyerinin önünde uyuşturucu madde satıldığını tespit etti. T.G. (36) isimli şahıs yakalandığı esnada elinde bulunan torbayı ağzına attığını görülerek, 2 adet satışa hazır hale getirilen taş kokain maddesini çıkarıldı. T.G. isimli şahsa uyuşturucu maddeleri satan B.İ. (23) ve Y.İ. (23) ise kovalamaca sonucunda, aynı caddedeki metruk bir binada yakalandı. Sobaya attıkları görülen 105 adet taş kokain ve 30 adet toz kokain maddesi ile uyuşturucu madde ticaretinden elde ettikleri 400 dolar ve 2 bin 205 lira ele geçirildi. T.G., ifadesinin ardından cumhuriyet savcılığınca serbest bırakılırken B.İ. ve Y.İ. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

YOLDA POLİS YAKALADI

Ekipler M.E. (28), U.H.K. (31) ve A.R.A. (32) isimli şahısların Ödemiş ve Beydağ ilçelerinden otomobil ve motosikletle uyuşturucu madde getireceğini tespit etti. Yapılan operasyonla M.E., U.H.K. ve A.R.A., uyuşturucu madde ticaretinde kullandıkları arabalarla birlikte Yeni Bayındır yolu üzerinde yakalandı. A.R.A. isimli şahsın kullandığı motosiklette yapılan aramada 1 kg. esrar maddesi, işyerinde yapılan aramada esrar maddesi yetiştirmek üzere düzeneklerin hazırlanmış olduğu bölümde 2 adet saksı içerisinde, boyları 30-50 santimetre arasında değişen kenevir bitkileri, 6 adet saksı içerisinde çimlenmeye bırakılmış kenevir tohumları, 1 adet vantilatör, 1 adet fan, 2 adet halojen lamba ve 2 adet halojen lamba trafosu, ikametinde yapılan aramada ise 6.80 gr. esrar maddesi ve 0.85 gr. Hint keneviri tohumu ele geçirildi. A.R.A. ve M.E. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken U.H.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Uyuşturucuyu okul önündeki taşın altına gizlemişler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER