Üzülmez: Saha içinde rehavet içinde olursak sorunlar yaşarız

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, Galasaray maçı öncesi basına konuştu.

Üzülmez: Saha içinde rehavet içinde olursak sorunlar yaşarız

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu 24. haftasında deplasmanda Kayserispor’u 2 - 0’la geçen Gençlerbirliği hafta sonu karşılaşacağı Galatasaray maçının hazırlıklarını tek antrenmanla sürdürdü.

Kulübün Beştepe Tesisleri’nde antrenman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan teknik direktör İbrahim Üzülmez, son 6 maçlık periyotta önemli bir başarı elde ettiklerini söyledi.

Başarıya inanan bir oyuncu topluluğuyla çalıştıklarını ifade eden Üzülmez, "Zor bir durumdaydık biraz olsun rahatladık. Ama genel anlamda baktığımız zaman başarı elde etmedik. 6 maç kazandık ama 31 puandayız. Bu ligde her an her şey olabilir. Mücadele ve arzumuzu aynı şekilde devam ettirmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

"SAHA İÇİNDE REHAVET İÇİNDE OLDUĞUMUZ ZAMAN SORUNLAR YAŞARIZ"

Galatasaray maçının önemine dikkat çeken Üzülmez, "Osmanlıspor, Mersin ve Gaziantep maçlarını kaybeden bir Galatasaray’a karşı oynayacağız. Bundan önce oynadığımız maçlar nasıl bizim için önemliyse aynı ciddiyet içinde oynamamız gerekiyor. Saha içinde rehavet içinde olduğumuz zaman sorunlar yaşarız. Rakip, Sneider, Podolski, Umut, Selçuk, Yasin gibi önemli oyunculara sahip. Bu oyunculara yakın olmamız gerekiyor. Saha içerisinde disiplin içerisinde hareket etmemiz gerekiyor. Rakiplerden daha fazla istememiz, daha fazla koşmamız gerekiyor. Umarım bu isteğimizi, coşkumuzu, arzumuzu sahaya yansıtıp bu maçtan da istediğimiz sonuçla ayrılmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"BİZ GELDİĞİMİZDE MENTAL ANLAMDA BİTMİŞ BİR OYUNCU GRUBU VARDI"

Takımın performansının yükselmesindeki sebebi ‘samimiyet’ diye açıklayan Üzülmez, "Oyuncularımızla kurduğumuz samimiyetti. Takıma geldiğimde oyuncularıma ilk söylediğim şey, ‘biz birbirimize inanacağız, saygı içinde hareket edeceğiz, amacımız bellidir, Gençlerbirliği kulübünü en iyi yerlere götürmektir’ dedim. Biz onları yapabileceklerine inandırdık. Takımdaşlık seviyesini ortaya çıkardık. Bunları kısa bir süre içinde başarmak kolay değil. Belki dışarıdan kolay görünüyor ama içeride neler yaşadığımızı bizler biliyoruz. Biz geldiğimizde mental anlamda bitmiş bir oyuncu grubu vardı. Oyuncu grubunu ayağa kaldırmak, kısa süre içinde transfer yapmak, gelen transferlerin takıma adapte olabilmesi, çok kolay süreçler değil. Biz bu süreci en iyi şekilde aşmaya çalıştık. Sağ olsun, oyuncularımız da bizlere inandı, beraber hareket ettiğimiz zaman başarabileceğimizi biliyorduk. Biz mütevazi olacağız. Ama hedeflerimizi doğrulusunda saha içinde hırçın olacağız. Biz kaybetsek dahil teslim olan bir takım içinde hiçbir zaman olmayacağız." diye konuştu.

"DAHA ALINACAK, KAZANILACAK ÇOK MAÇ VAR"

Karakterini takıma yansıttığı şeklindeki yorumları değerlendiren genç teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hangi görev olursa olsun o görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Elazığ’da da aynı düşünce içindeydim burada da aynı. Başarırız ya da başaramayız. Orada değilim. Ben bu göreve geldiğim zaman bu camianın daha iyi yerlere gelmesiyle ilgili nasıl bir mücadele içinde olabilirim ona kafa yorabilirim. Bu süre içinde baktığın zaman bunu başardık. Daha alınacak, kazanılacak çok maç var. Gidebileceğimiz çok yol var. Bu yola girebilmemiz için de kazandığımız 6 maçı bir kenara bırakacağız. Lig yeni başlıyor gibi Galatasaray, Osmanlı, Konya maçlarına aynı motive içinde hareket etmemiz gerekiyor. Benimle ilgili gelirken olumsuz düşünce içerisinde olan insanlar var. Olumluya dönen insanlar var. Bunlara çok fazla bakmıyorum. Benim baktığım şey, görev aldığım hangi camia olursa olsun bir kuruşunu en iyi şekilde gözeterek o başarıyı saha içerisinde oyuncularımla beraber başarmaktır. Zaten bana keyif, haz veren de bu düşünceyi sahada uygulamaktır. Ama şu ana kadar başardık diyemeyiz. Biz ciddiyet içerisinde yolumuza devam edeceğiz."

CİHAN
<< Önceki Haber Üzülmez: Saha içinde rehavet içinde olursak sorunlar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER