Vali Şahin: YHT ile Samsun-Ankara tren hattı 700 kilometre kısalacak


Samsun-Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesi ile ilgili yerinde gözlem yapmak amacıyla Ankara-Konya arasında seyahat yapan Samsun'daki ajans ve yerel medya temsilcileri ile bir araya gelen Vali İbrahim Şahin, amaçlarının projenin uygulanma tarihini öne çekmek olduğunu söyledi.

Sevgi Kafe'de düzenlenen sabah kahvaltısında Ankara-Konya YHT ile seyahat yapan ajans ve yerel medya temsilcileri, gözlemlerini Vali Şahin'e aktardı. Karşılıklı sohbetin ardından konuşan Vali İbrahim Şahin, gezinin amacının yapılan haberlerle Ankara'daki ilgili bürokratların dikkatini çekmek olduğunu söyledi. Gezi öncesi yada sonrasında başta yerel medya olmak üzere Samsun'da YHT ile ilgili haberlerin yapıldığını ve kamuoyunun projeyi konuşmaya başladığını kaydeden Vali Şahin, "Bizim derdimiz Samsun kamuoyunu hızlı tren gelsin diye olgunlaştırmak değil, Samsun'da kamuoyu oluşturup hızlı trenin daha hızlı bir şekilde Samsun'a ulaşmasıyla ilgili Ankara'yı zorlamaktır." dedi.

"Biz hızlı trenin Samsun'a bir an önce kazandırılması ile ilgili bir kamuoyu oluşturmak istiyoruz" diyen Şahin şöyle konuştu: "Amacımız Samsun'da oluşan kamuoyunun Ankara'da, Devlet Demir Yolları Müdürlüğü'nde ve Ulaştırma Bakanlığı nezdinde daha etkin olunması ve bizim diğer illerden daha önce hızlı bir şekilde hızlı trene kavuşmamızdır. Bizim derdimiz, gayemiz budur. Biz hızlı trenin Samsun'da kamuoyu oluşturması amacı ile Samsun'da görev yapan ajans ve yerel medya temsilcileri için bir seyahat düzenledik. Ben, hızlı trenin projesinden alın, rayların kaynak yapıldığı ana kadar, sonra trenin rayların üstüne konulmasına kadar, tren konulduktan sonra da test yapılana kadar o yolu kullanan bir insanım. O güzergâhı metre, metre bilirim. Samsun-Ankara Hızlı Teren Projesine gelince, ben Samsun'a geldiğimden bu yana 4-5 tane konu benim için öncelikle sırada yer almaktadır. Bunlardan birincisi Hızlı Tren Projesi, ikincisi Medikal Cerrahi Aletler Projesi, üçüncüsü Samsun'dan Kuzey ülkelerine hava köprüsü ve turizm konusudur. Samsun-Ankara tren hattı şu anda 1007 kilometredir. Bu Hızlı Tren Projesi ile Samsun-Ankara tren hattı 700 kilometre kısalacaktır. Biz bu projeyi hayata geçirirsek Samsun'da yaşayıp da Ankara'da çalışmak isteyen insanlar evini Ankara'ya taşımayacaklardır. Cumhurbaşkanımız Samsun'a toplu açılış törenine geldiği zaman Samsun'a hızlı tren geleceğini açıklamıştı. Her şey böyle olgunlaşmışken bizim bunun bir tarafından tutmamız gerekiyor. Bu konuyla ilgili basınımızda olumlu yazanlar da, olumsuz yazanlar da nihayetinde demir yolunu tartışıyorlar. Ben kendi adıma hedefi vurdum. Ama bu henüz başlangıç aşamasıdır."

"TEK BAŞIMA KALSAM DA VAZGEÇMEM"

YHT'nin Samsun'a gelme tarihinin 2025 yılı olarak dillendirildiğini bu sebeple tarihin 2020 yılına veya daha erken bir zaman dilimine çekebilmek için Samsun'da bir kamuoyu oluşturmak istediklerini sözlerine ekleyen Şahin, "Ne kadar bunu hızlı bir şekilde projelendirip inşaat aşamasına geçer ve hızlı tren Samsun'a ulaşırsa, nihayetinde Samsun kazanır. Biz burada ne kadar çok kamuoyu oluşturursak, hızlı trenin Samsun'a diğer illerden daha önce hızlı bir şekilde gelmesine yardımcı oluruz. Herkesin hızlı tren projesi için elinden geleni yapması lazım. Burada görev yaptığım süre içerisinde Samsun-Ankara YHT projesinin yapılması için ben tek başıma da kalsam elimden gelen her şeyi yapacağım. Sizler bu konforu gittiniz yerinde gördünüz. Katılımınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Vali Şahin: YHT ile Samsun-Ankara tren hattı 700 kilometre... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER