Vali Şentürk: Camiler ibadet etmenin yanında ilim ve bilim merkezidir

Vali Şentürk: Camiler ibadet etmenin yanında ilim ve bilim merkezidir

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Mucur ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve hayırsever Uğur Selçuk tarafından annesi Hacı Emine Selçuk adına yaptıracağı Cami'nin temel atma programına katıldı.

Vali Şentürk'ün Mucur ilçesindeki inceleme programına Garnizon Komutanı J. Alb. Murat Bulut, Mucur Kaymakamı Arif Yalçın, Mucur Belediye Başkanı Ali Şahin ile ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı. Camii temel atma töreninde konuşan Vali Necati Şentürk, camilerin ibadet etmenin yanında ilim ve bilim merkezi olarak da kullanıldığını söyledi.

Temeli atılan Hacı Emine Selçuk Camii'nin Mucur Belediyesi'nce Türkiye Diyanet Vakfına tahsis edilen alana yapılacağını ifade eden Vali Şentürk; "Hayırsever iş adamı Uğur Selçuk tarafından merhume annesi adına yaptırılan 550 kapasiteli cami modern-Selçuklu mimari tarzında inşa edilecektir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Daha sonra, Mucur Yer Altı Şehrinde incelemelerde bulunan Vali Şentürk, İl Kültür ve Turizm Vekili Yıldız Eraslan'dan bilgiler aldı.

Yer Altı Şehrinin, Mucur ilçesi için önemli bir yer olduğunu belirten Vali Necati Şentürk, tarihi ve kültürel varlıklar açısından son derece zengin olan Kırşehir'de turizmin gelişmesi için çalıştıklarını söyledi.

Vali Şentürk'ün Mucur ilçesine yaptığı ziyaret, İl Özel İdaresinden sağlanan kaynaklarla Mucur Yeraltı Şehrinde yapılan çevre düzenleme çalışmasını incelemesi ile sona erdi. CİHAN
<< Önceki Haber Vali Şentürk: Camiler ibadet etmenin yanında ilim ve... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER