Vali Yardımcısı Ece: Güvenli olmayan yere aklında zoru olmayan hiç kimse gitmez


Antalya Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, güvenli olmayan bir yere aklında zoru olmayan hiç kimsenin gitmeyeceğini söyledi.

13-16 Ocak tarihleri arasında açık kalacak Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı Antalya EXPO Center kapılarını ziyaretçilere açtı. Otel ekipmanları fuarı olarak da adlandırılan organizasyona 410 firma olmak üzere 3 bin 500'ün üzerinde marka katıldı. Fuarın açılış konuşmalarında da terör lanetlendi ve turizme yansıması konuşuldu.

Ülke olarak gri tonlu bir atmosferden geçtiklerini ifade eden Antalya Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, birkaç önce Mısır'da düşürülen yolcu uçağı sonrası Türk turizm sektörü temsilcilerinin ümit içerisinde olduğunu, buraya giden turistlerin Türkiye'ye geleceği beklentisine girdiğini açıkladı. Ancak Rusya ile yaşanan uçak krizi sonrasında turizmcilerin hayalinin suya düştüğünü belirten Vali Yardımcısı Ece, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak maalesef dün yaşadığımız olayla bir darbe daha aldık. Öncesinde yine güvenlikle ilgili olarak malumunuz bu sektör güvenliğin ön şartı olarak işlediği bir sektördür. Güvenli olmayan yere hiçbir dünya vatandaşı gitmez. Aklından zoru yoksa gitmez."

İstanbul Sultanahmet'te meydana gelen canlı bomba saldırısını da bir 'kaza' olarak değerlendiren Vali Yardımcısı, dün yaşanan olayla birlikle yeni bir evreye girildiğini ancak enseyi karartmamak gerektiğini vurguladı.

Fuarın genel müdürü Alpaslan Baki Ertekin, Antalya'nın turizmin yanı sıra fuarcılığın da başkenti olma yolunda ilerlediğini açıkladı. Ertekin, bu yıl fuara 20 ülkeden ve Türkiye'nin birçok yerinden katılımcıların gelmesini beklediklerini kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesimi ile otel ekipmanları fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı.

TERÖR OLAYLARININ GÖLGESİNDE BAŞLADI

Bu yıl 27'ncisi gerçekleştirilen Otel Ekipmanları Fuarı'na daha önceki yıllar 35 bin civarında ziyaretçi katılmıştı. Ülke genelinde yaşanan terör olayları ve uçak düşürme krizinin etkisi bu yıl düzenlenen fuara da yansıdı. Fuarın oldukça sönük olduğu dikkat çekerken, en ilgi çeken bölüm ise üniversite ve lise öğrencilerinin yarıştığı yemek yarışmaları oldu. Okullar bazında düzenlenen yarışmalarda meslek lisesi öğrencileri hünerlerini sergilemek ve birinci olabilmek için kıyasıya yarıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber Vali Yardımcısı Ece: Güvenli olmayan yere aklında zoru... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER