Vasiyetine 'talebeye burs verin' yazdı, aylardır tutuklu

Denizli'de vasiyetnamesinde yer alan "Başıma bir şey gelirse sağlığımda destek olduğum gibi öğrencilere burs verilmeli" ifadesinden dolayı terörden yargılanan iş adamı: Vasiyet yazmak sünnettir. Okulların başarısından etkilendim.

SHABER3.COM

Denizli’de Gülen cemaatine yönelik soruşturma kapsamında Ticaret Odası’nın eski Başkanı Necdet Özer’in de aralarında bulunduğu tutuklu sanıklar ifade verdi.

Sanıklardan Sezai Günalp, iddianameye giren ve içinde “Başıma bir şey gelirse özel bir vakıf kurularak kazançtan yüzde 20 pay, sağlığımda destek olduğum gibi öğrenci burslarına ağırlık verilmeli, Fethullah Hocaefendi hizmetleri ağırlıklı olarak desteklenmeli” ifadelerinin bulunduğu vasiyetine dayanarak yapılan tüm suçlamaları reddetti.

Sezai Günalp, vasiyetnamesi konusunda şunları söyledi:

“Vasiyet yazmak sünnettir. Yazdığım vasiyetler tavsiye niteliğindedir. Bahse konu vasiyeti 2003 yılında yazdığımı hatırlıyorum. Hizmete 1990’lı yıllarda burs ve kurban bağışı yapmayı kestim. İddianameye bahis olan vasiyeti bu yapının öğrencilerinin uluslararası başarılarından etkilenerek yazdığımı düşünüyorum.”

TÜM SUÇLAMALARI REDDETTİ

Aramalarda bulunan 1 dolara ilişkin savunma yapan Günalp, “Ben sık yurt dışına çıkarım. En son İtalya’ya gitmiştim. Burada yaptığım alışverişlerin ardından artan dolarları kasaya koydum. Evimde yapılan aramalarda daha başka 1 dolarlar olmasına rağmen sadece 1 tanesini aldılar. Görevli arkadaşlar kamerayla sadece 1 doları çekerek zapta aldılar. O günkü görevlilerin, muhtarın bu konuda tekrar dinlenmesini talep ediyorum,” dedi.

Meclis üyesi olmasının, döneminde Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi’yle akraba olmasından mı, yoksa cemaat tarafından önerilmesi yüzünden mi olduğu yolundaki soruya ise Günalp şu yanıtı verdi: “Hiç himmet toplamadım. Siyasi çalışmalarımız sırasında çeşitli cemaatlere ziyaretlerde bulunmuş olabiliriz. Bazı kermeslere giderdim. Mütevelli heyetini bilmem. Meclis üyesiyken yaptığımız işlerden başkanın haberi olurdu. Kimseden talimat almadım.”

Duruşmada Sezai Günalp’in avukatı iddianamede müvekkili hakkında “Cemaatin içinde Sakallı olarak bilinir” ifadesinin geçtiğini, bunu reddettiklerini, ByLock kaydının bulunmadığını, Bank Asya’da hesabı olmadığını belirterek tahliyesini talep etti.

Mahkeme talebi reddetti.
<< Önceki Haber Vasiyetine 'talebeye burs verin' yazdı, aylardır tutuklu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER