'Vatandaş özel hastanelerdeki ücretsiz sağlık hizmetinden habersiz'


Özel Şifa Hastanesi Başhekimi Sabahattin Dalga, vatandaşların çoğunun özel hastanelerin ücretsiz sağlık hizmetinden haberi olmadığını belirterek, "Özel hastanelerde başta anjiyo, diyaliz ve FTR olmak üzere bir çok sağlık hizmeti ücretsiz sunuluyor." dedi.

Başhekim Dalga, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) kayıtlı hastalar özel hastanelerin ücretsiz sağlık hizmetlerinden habersiz olduğunu belirtti. Özel hastanelerde SGK'lı hastaların muayene giriş ücreti dışında hiç ücret ödemeden tedavi olabildikleri vurgulayan Başhekim Dalga, Artroskopi (kapalı menüsküs ameliyatı), anjiolar (stent-balon), bronkoskopi, diyaliz, fizik tedavi ve rehabilitasyon seansları, kalp ameliyatları, Laboratuvar, kanser hastalıklarının teşhis ve tedavisi, yoğun bakım hizmetleri ve acil haller nedeniyle sunulan sağlık hizmetlerinden ücret almadıklarını bildirdi.

Sabahattin Dalga, hastane olarak ayrıca FTH hastalarının ücretsiz olarak servisle adreslerinden alınıp hastaneye taşındığını da anlatarak, şunları kaydetti: "Bugün Türkiye'de sağlık hizmeti veren özel hastane sayısı 500'ün üzerinde ve bu hastanelerin yüzde 90'nında verilen sağlık hizmetleri, özellikle modern tıbbi donanım ve hizmet kalitesi açısından, Avrupa'daki gelişmiş hastanelerle rekabet edecek durumdadır. Fakat bu hastanelerde verilen sağlık hizmetlerinden pek çok insanımızın bilmediği ayrıcalıklar var; Örneğin SGK'lı yani sağlık güvencesi olan hastaların herhangi bir özel hastaneye gitmesi durumunda, muayene giriş ücreti dışında hiç ücret ödemeden tedavi olabiliyor."

Özel Erzurum Şifa Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon merkezinde tedavi gören hastalardan 64 yaşındaki M. Demir, şu ifadeleri kullandı: "Omuz ağrılarımdan dolayı birçok üniversite ve devlet hastanesine gittim. Bana omuzumda lif koptuğunu ve acil ameliyat olmam söylendi. Kararsız kalmıştım. Bir arkadaşım bana, 'özel hastaneye git bakalım onlar ne teşhis koyacak' dedi. Doğrusu özel hastane çok pahalıdır diye gitmek istemiyordum. Son çare bir şansımı deneyeyim diyerek, Özel Erzurum Şifa Hastanesi'ne geldim. Muayene oldum doktor bana ameliyatlık bir durum olmadığını ve 20 gün fizik tedavi almam gerektiğini söyledi. Ben de 'hocam 20 gün çok ben o kadar para ödeyemem' deyince doktor gülerek bana 'korkma fizik tedavi ücretlerini devletin karşılayacak' deyince çok şaşırdım. Daha sonra danışmaya giderek detaylı bilgi almak istedim. Orada tedaviyi kabul etmem durumunda özel servisle evden alıp eve bıraktıklarını da öğrenince daha da şaşırdım. Tedavim başladı çokta faydasını görüyorum. Burada fiziki şartlar çok güzel hizmet kalitesi çok güzel insanlar güleryüzlü ortam son derece hijyenik en önemlisi de asla beklemek yok. Bundan iyisi can sağlığı, bu hizmeti sunanlardan Allah ebeden razı olsun." CİHAN
<< Önceki Haber 'Vatandaş özel hastanelerdeki ücretsiz sağlık hizmetinden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER