Ve HDP ilk kez seçimleri boykotu telaffuz etti

YSK, sandıkların taşınması kararlarını görüşmesi öncesinde Halkların Demokratik Partisi’den 'seçimleri boykot edebiliriz' açıklaması geldi. HDP sözcüleri ilk kez boykotu telaffuz etmiş oldu

Ve HDP ilk kez seçimleri boykotu telaffuz etti

BirGün Gazetesi'nden Hüseyin Şimşek’in haberine göre Ayhan Bilgen, YSK’den sandıkların birleştirilmesi istemlerinin reddi yönünde bir karar beklediklerini söyledi. Bilgen, aksi durumda parti olarak seçim boykotunu tartışabileceklerini belirtti.

Sandık birleştirme kararı sonrasında oluşabilecek tepkilerin HDP’nin seçime girmemesi ile de sınırlı kalmayabileceğini bildiren Bilgen, “HDP’nin seçime girmemesi en küçük olay olarak kalabilir. Bu gibi durumlarda ülke iç savaşı bile tartışabilir” dedi.

Sandık taşıma kararlarının olağanüstü gelişmeler ışığında seçime kısa bir süre kala da alınabileceğini belirten Bilgen, “Daha seçimlere bir ay varken sandık taşıma kararı çıkartmak demek, katılım hakkının engellenmesi demektir. YSK’nin aklıselim davranarak bu kararı iptal etmesini bekliyoruz. Bu, sistematik bir baskı oluşturma hamlesi ve YSK’yi buna mecbur bırakan gelişmeler yaşanıyor” diye konuştu.
 
BOYKOT KARARI ALINIRSA AKP TEK BAŞINA İKTİDAR OLUYOR

YSK'nın bu hafta konuyla ilgili kritik bir karar alması bekleniyor. YSK'nın Güvenlik gerekçesiyle sandık taşımayı mümkün kılacak bir karar alması halinde bunun iptali için bir üst mahkeme bulunmuyor, zira YSK kararları kesin. Cizre'de bir hakimin lokal olarak 3 mahalledeki sandıkları taşıma kararı almasının ardından YSK'nın -daha önce hiç benzer karar almadığı halde-  bu kararı vermesi ülke genelinde seçimleri iptal ettirebilir. Zira anayasaya göre bir kişi bile oy kullanamadığını beyan ederse seçimler yenilenebiliyor. 

HDP'nin seçimleri boykot etmesi halinde oluşacak Meclis tablosu AKP'nin 300'ün üzerinde milletvekiliyle Meclis'e gelmesi anlamını taşıyor.
<< Önceki Haber Ve HDP ilk kez seçimleri boykotu telaffuz etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER