Vecihi Hürkuş'un ismi parka verildi


Türkiye'nin ilk uçak tasarımcı ve üreticisi Vecihi Hürkuş adına Çankaya Belediyesi tarafından yapılan park, kısa süre sonra model uçak meraklıları için hizmete sunulacak.

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte yeni park çalışmalarına hız veren Çankaya Belediyesi, 2016 yılında açmayı planladığı parklarından biri olan 'Vecihi Hürkuş Hobi Havacılık Parkı'nı yakın zamanda hizmete sunacak. Türk havacılık tarihinin büyük ismi Vecihi Hürkuş'un adının da yaşatılacağı park, model uçakların uçmasına uygun olarak hazırlanan özel bir park olacak.

Çankaya Belediyesi'nce hazırlıklarının büyük bölümü tamamlanan ve kısa süre sonra açılışı yapılacak olan park, 7 bin metrekare alana kurulu. Mühye Köyü'nde çevre için güvenlikli bir alanda yapımı süren Vecihi Hürkuş Hobi Havacılık Parkı, 100x10 metre genişliğinde asfalt uçak pisti, apron alanı, kafes tel çit içerisinde bulunan türbini ve şarj destek üniteleriyle adeta küçük bir havaalanı gibi olacak. Parkın içinde, uçak kullanıcıları için tamirat masaları ile eğitim ve etkinlik konteyneri gibi birimler de yer alacak.
Ankara'da bir ilk olan model uçak parkının, Çankaya Belediyesi tarafından hazırlıklarının tamamlanmasının ardından Nisan sonu gibi açılması planlanıyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Vecihi Hürkuş'un ismi parka verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER