Venezüela'da Maduro'ya suikast girişimi

Başkent Caracas'taki askeri törende konuşma yaptığı sırada Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya yönelik bomba yüklü drone ile saldırı düzenlendiği belirtildi

Venezüela'da Maduro'ya suikast girişimi

Maduro'nun olay yerinden uzaklaştığı, ancak 7 askerin patlama sonucu yaralandığı bildirildi.

Vezüella İletişim Bakanı Jorge Rodriguez, Maduro'nun konuşması sırasında tören alanına üzerinde patlayıcı bulunan drone ile saldırı düzenlenmek istendiğini açıkladı. Rodriguez, Maduro'nun herhangi bir yara almadığını ve güvenli bir yerde olduğu bilgisini paylaştı.

Rodriques ayrıca, patlama sırasında 7 askerin yaralandığını açıkladı.

OLAY NASIL GELİŞTİ?

Başkent Caracas'ta askeri bir törende konuşma yapan Maduro ve yanındaki heyet patlama sesiyle irkildi. Patlama sonrasında törene katılan askerlerin ve insanların bir anda kaçmaya başladı, bu görüntülerin hemen arkasından televizyon yayını kesildi.

Saldırıyı 'Fanilalı Askerler' üstlendi

Öte yandan, kendilerine 'Fanilalı Askerler' adını veren grup, Twitter'da yaptıkları paylaşımda saldırının sorumluluğunu üstlendi. Grubun Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Operasyon C-4 yüklü iki drone’un başkanlık tribününe uçurulmasını içeriyordu. Keskin nişancılar drone’ları hedeflerine varmadan önce vurdu. Bu sefer işe yaramadı ama yaraması an meselesi” dendi. 

Fanilalı Askerler, 2014 yılında kurulmuştu. Venezuela'da geçen yıl kaçırdığı polis helikopteriyle Yüksek Mahkeme ve İçişleri Bakanlığı binalarına el bombalarıyla saldırı düzenleyen eski polis memuru Oscar Perez'in de grupla bağlantılı olduğu düşünülüyor.

<< Önceki Haber Venezüela'da Maduro'ya suikast girişimi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER