Vitor Pereira: Moskova'ya da galibiyet için gideceğiz


Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Lokomotiv Moskova karşısında 2 - 0 galip geldiklerini ve daha fazla da gol atabileceklerini belirtti. Vitor Pereira, "Biz Moskova'ya da beraberlik için değil galibiyet almak için gideceğiz." dedi.

UEA Avrupa Ligi son 32 Tur'u ilk maçında Lokomotiv Moskova'yı 2 - 0 yenen Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira, maçın ardından yaptığı açıklamada, "Bugün bizim için zorlu bir karşılaşma oldu. Bu turun kolay bir tur olmadığını hepimiz biliyoruz. Lokomotiv Moskova iyi bir takım. Tehlikeli bir takımla karşılaştık. Bugün biz kendimiz gibi oynamayı başardık, önde bastık ve gerçekten sahada her şeyimizi verdik. 2 gol attık rakibimize pozisyon vermedik. Oyunu domine etmeyi seven ve rakibe pozisyon vermeyi hiç sevmeyen bir teknik direktörüm. 2 gol attık daha fazlasını da atabilirdik. Bizim için iyi bir sonuç olduğunu düşünüyorum bu akşam aldığımız sonucun. Turun yarısı geride kaldı bir maç daha var bizi bekleyen. Biz Moskova'ya beraberlik için değil galibiyet almak için gideceğiz." şeklinde konuştu.

Ozan ve Josef de Souza'nın ortaya koyduğu performansın maçı kazanmada en büyük etken olduğu yönündeki bir görüş üzerine Vitor Pereira, "Bugün takım sayesinde kazandık." karşılığını verdi.

Tur şansıyla ilgili bir soru üzerine de Portekizli teknik adam, "Bizim Moskova'da nasıl bir görüntü sergileyeceğimize, saha içerisinde nasıl bir davranışla bulunacağımıza bağlı bir durum. Bugünkü gibi bir düşünceyle sahada olursak turu geçmek için büyük bir şansımız olduğunu düşünüyorum." cevabını verdi.

Takımın Lokomotiv Moskova karşısında ortaya koydukları oyunla ilgili de konuşan Pereira, şu ifadeleri kullandı: "Örneğin benim adım Vitor Pereira, benim bir kimlik kartım var. Ana adı, baba adı, doğum yeri yazar. Takımımızın da bir kimliği olması gerektiğini düşünüyorum. Takımımızın da kimlik kartında, oyunu domine eder, rakip alanda oynar ve rakibin ataklarını hemen durdurmaya çalışır diye yazar. Benim değerlendirmem bu yönde. Lokomotiv karşısında bunu yapmaya çalıştık. rakibimiz Real Madrid olsun hiç fark etmez. Bizim kanımızda bu var. Biz kendi yapımızla kanımızla varız. Biz bunu değiştiremeyiz. Ben bu kulüpte bunu istiyorum. Ben rakip alana oyunu yığmak istiyorum. Ben bunu hep istiyorum. İnsanlar bunu anlarsa sorun yok. Ben burada uzun yıllar kalmak isterim. Burada mutluyum, bu kulüpte bu taraftarlarla mutluyum. Ama insanlar başka bir şekilde yorumlarlarsa karar benim elimde olmaktan çıkar."

Robin van Persie'nin oyundan çıktıktan sonraki tavırlarının sorulması üzerine de Pereira, sözlerini şöyle tamamladı: "Ben tüm oyuncularıma saygı duyuyorum. Yaptığımız işe saygı duyuyorum. Takımın emeğine saygı duyuyorum. Nasıl ailem benim için kutsalsa, takım da benim için kutsal. Ben bir karar alıyorsam takımın iyiliği için alıyorum. Başka da bir şey söylemek istemiyorum" diye yanıtladı. CİHAN
<< Önceki Haber Vitor Pereira: Moskova'ya da galibiyet için gideceğiz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER