Vosvos tutkunlarından zam eylemi

Vosvos tutkunları, klasik otomobiller için zorunlu trafik sigortasına yapılan zammı protesto etti.

Vosvos tutkunlarından zam eylemi

Alman otomobil üreticisi Volkswagen tarafından 1938-2003 yıllarında üretilen, halk arasında "Vosvos" olarak bilinen klasik Beetle otomobil tutkunu yaklaşık 100 kişi, Merter ve Kozyatağı'ndan yola çıkarak Levent'teki Türkiye Sigorta Birliği binası önünde bir araya geldi. Trafik sigortalarındaki artışa klakson çalarak tepki gösteren grup, Büyükdere Caddesi yan yolu Beşiktaş istikametine trafiğe kapattı.

“BÜTÇELERİ SARSMAYA BAŞLAMIŞTIR”

Kalabalık adına basın açıklaması yapan Volkswagen Kaplumbağa Otomobil Derneği Başkanı Cenk Hızdıl, “Karayolları Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası olarak adlandırılan ve hepimizin her yıl düzenli olarak yenilediği kısa adıyla trafik sigortasında yaşanan kabul edilemez fiyat artışı, klasik araç sahiplerinin bütçelerini sarsmaya başlamıştır. Birçok klasik araç sahibi arkadaşımız mağdur olmaktadır. 250-300 TL ile yaptırılmış olan trafik sigortası için yeni dönemde bin 200- bin 300 TL ve daha da yukarılarda rakamlar telaffuz edilmektedir" diye konuştu.

BOL BOL FOTOĞRAF ÇEKTİLER

Bu arada çevrede gezen İstanbullular da park halindeki klasik otomobilleri görünce cep telefonlarıyla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Eylemin ardından Vosvoslu eylemciler yolu trafiğe açıp, buradan ayrıldı.

<< Önceki Haber Vosvos tutkunlarından zam eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER