VTB Başkanı Kostin: Rusya'da ekonomik kriz yok

VTB Başkanı Kostin: Rusya'da ekonomik kriz yok

Moskova'da düzenlenen "Rusya'dan Davet" adlı ekonomi forumunda konuşan Rusya'nın ikinci büyük bankası VTB Başkanı Andrey Kostin, Rusya'nın herhangi bir ekonomik krizi hissetmediğini söyledi.

Bankacılık sektöründe faizlerinde yüzde 10'lardan yüzde 17'lere çıkarılmasının elbette bir kısım zorluklar getirdiğini ifade eden Kostin, "Bugün itibari ile ekonomik kriz olduğunu gösteren şartlar yok. Ekonomi faiz artırımından etkilendi. Biz de doğal olarak buna tepki gösterdik. Ancak şimdi baktığımızda durum çok da kötü değil. Faiz oranları da gelecek yılın ilk yarısında eski seviyelerine gelir…" öngörüsünde bulundu.

Forumda konuşan Rusya'nın en büyük petrol şirketi başkanı İgor Seçin de ülkede mali istikrarın oluştuğunu söyledi. Rusya'nın likit stokunun çok başarılı olduğunu ifade eden Seçin, "Mali durum istikrarlı. Mevcut mali hareketler çok kolay bir şekilde gerçekleştiriliyor." dedi.

Rusya Ekonomi Bakanlığı verilerine göre 2015'de gayri safi milli hasıla yüzde 3,8 civarında küçülecek. Rusya'nın gelecek yıl yüzde 0,7 büyümesi öngörülüyor.
CİHAN
<< Önceki Haber VTB Başkanı Kostin: Rusya'da ekonomik kriz yok Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER