Weyts: Belçika'da yabancı plakalı araçlardan otoban vergisi alınacak


Belçika'nın Flaman Bölgesi Ulaştırma Bakanı Ben Weyts, TIR'ların yanında yabancı plakalı araçların da kilometre vergisi ödemesi gerektiğini söyledi. Bakan Weyts, bu vergilerle otobanları iyileştirmek istediklerini aktardı.

Belçika'da 1 Nisan 2016 tarihi itibariyle aşırı yük taşıyan kamyonlar kilometre vergisi ödemeye başladılar. 3,5 ton üzerinde yük taşıyan TIR'lar ödedikleri kilometre başı verginin yanında, 'OBU' isimli bir cihazı da araçlarında bulundurmaları gerekiyor. Bu cihazlar otoban yollarındaki akıllı kameralar vasıtasıyla TIR'ların yapmış olduğu kilometreyi ölçüyor. Bu yeni uygulama yürürlüğe girdiği hafta kaosa sebep oldu. TIR sürücüleri Valon Bölgesi'nde yolları kilitledi ve büyük sıkıntılara yol açtılar. Polis ekiplerinin müdahalesi sonucunda grev sona erdi.

Flaman Bölgesinin Ulaştırma Bakanı Ben Weyts ise TIR'lara getirilen kilometre başı vergi uygulamasından dolayı memnun olduğunu söyledi. Weyts, Flaman bölgesindeki otobanların daha çok uluslararası nakliyat şirketlerine ait TIR'ların kullandığını ve vergi ödemelerinin de normal olduğunu dile getirdi. Weyts, "Bütün dünya bizim otobanlarımızı kullanıyor ve bu otobanlara sadece biz para ödüyoruz. Yurtdışı plakalı TIR'lar kilometre vergisi ödeyecekler ve otobanları kullandıkları kadar ödeme yapacaklar. 2030 yılına kadar otobanları kullanan araç sayısının yüzde 11, TIR'ların ise yüzde 44'lük bir oran ile büyüyeceğini öngörüyoruz. Bu büyümeden dolayı otobanlarımızı kullananlar vergi ödeyecekler. Biz de bu paralarla otobanları iyileştireceğiz." şeklinde konuştu.

Bakan Weyts, yabancı plakalı araçların da kilometre vergisi ödemesini istediğini de söyledi. Weyts, "Belçika otobanlarından bütün ülkelerin araçları geçiyor. Yabancı plakalı araçlar da kilometre vergisi ödesinler ve iyileştirmeye katkısı olsun. Eğer bunu hayata geçirirsek Flaman bölgesindeki araba sahipleri yol vergisi ödemek zorunda kalmaz. Bu uygulamalar ile otobanlarımızı geliştirebiliriz." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Weyts: Belçika'da yabancı plakalı araçlardan otoban... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER