Wimbledon'ın kralı belli oldu

Wimbledon Tenis Turnuvası tek erkeklerde Britanyalı Andy Murray, Kanadalı Milos Raonic'i 3-0 yenerek turnuvada ikinci kez şampiyon oldu.

Wimbledon'ın kralı belli oldu

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, tek erkekler finalinde 2 numaralı seribaşı Britanyalı Andy Murray, dünyanın 6 numarası Kanadalı Milos Raonic'i 6-4, 7-6 ve 7-6'lık setler sonunda 3-0 yenerek 2. Wimbledon şampiyonluğunu, kariyerinin 3. grand slam zaferini kazandı. Murray, Wimbledon'da Fred Perry'nin 1934 ve 1936 yılındaki iki Wimbledon zaferinin ardından, ikinci kez çift şampiyonluğu yakalayan Britanyalı olarak tarihe geçti.

Wimbledon'da 3. ve kariyerinin 11. Grand slam final maçına çıkan 2013 şampiyonu, 29 yaşındaki Britanyalı Andy Murray, daha önce hiç grand slam şampiyonluğu bulunmayan 25 yaşındaki Kanadalı Milos Raonic'i ile 15 bin kişilik merkez kortta karşı karşıya geldi.
Final maçı, rakibine nazaran kortta 1 saat 57 dakika daha fazla kalan Raonic'in servis atışı ile başladı, Bu avantajını iyi değerlendiren Kanadalı raket, oyunda 1-0 öne geçti. Sonuçları , servis atışlarının belirlediği bu sette , iki oyuncu da karşı tarafa puan vermeyince skor 3-3'e geldi . Yedinci oyunda Murray, filede rakibine üç kez basit hata yaptırmasının mükafatını , servis kırarak aldı ve oyunda 4-3 öne geçti. Bu andan itibaren rakibi üstünde baskısını iyice arttıran Britanyalı tenisçi , kalan diğer oyunları da kazanarak , ilk seti kırk bir dakikada 6-4 kazanarak , maçta 1-0 öne geçti .

İkinci set , birinci setin kopyası şeklinde başladı ve servis oyunlarını kazanan iki tenisçi skoru3-3 ' e getirdiler . Kalan oyunlarda da , servis avantajlarını iyi kullanan tenisçiler , rakiplerine puan vermeyince oyun tie-break'e taşındı . Tie-break oyununu 7- 3 kazanan Murray , 7-6 ' lık sonuçla , setlerde 2-0 öne geçti .

Üçüncü set , maç başında beri ilk defa Murray ' in servis atışı ile başladı ve serviste ilk kez yaptığı çift hataya rağmen oyunu kazanmayı başardı ve 1-0 öne geçti . Altıncı oyunda Raonic , ilk defa üst üste üç kez "ace " yaparak bu oyunu kazandı ve skoru 3-3 eşitliğe getirdi . Kalan oyunlarda iki tenisçi de bir birlerine üstünlük kuramayınca setin kaderi bir kez daha tie - break'e kaldı . Tie - break'te rakibine karşı 7 - 2 ' lik üstünlük sağlayan Murray, seti 7-6 ve maçı 3-0 kazanarak , Wimbledon'da şampiyonluğa ulaştı .

PRENS WİLLİAM VE DAVİD CAMEON DA LOCADAN İZLEDİ
Kariyerinin 11. grand slam, ve 2. Wimbledon şampiyonluğunu elde eden Britanyalı Andy Murray'yi tribünleri dolduran 15 bin sporsever ayakta alkışladı. Günlerdir beklenen ve çok heyecanlı geçen karşılaşmayı aralarında Prens William ile eşi Cambridge Düşesi Kate Middleton ve Başbakan David Cameron'ın da bulunduğu onlarca ünlü de kraliyet locasından izledi.

MURRAY BÜYÜK PARA ÖDÜLÜ ALDI
Şampiyonluğa ulaşan Murray, 2 milyon sterlin para ödülünün de sahibi oldu. İkinciliği elde eden Kanadalı Milos Raonic ise 1 milyon sterlin aldı. 2016 Wimbledon Turnuvası'nda tek erkeklerde toplamda 10 milyon 856 bin sterlin ödül dağıtıldı. Rakamlarda geçen yıla oranla yüzde 5 artış yapıldı. Ayrıca şampiyon 2 bin, ikinci ise bin ikiyüz ATP puanıyla ödüllendirildi.

DÜNYA SIRALAMASINDA YERLERİ DEĞİŞMEDİ
Bugünkü final maçıyla birlikte iki raket 10.kez karşı karşıya geldi. Bu kararşılaşamalardan bugünkü galibiyetiyle birlikte Murray'nin 7-3 üstünlüğü bulunuyor. Murray, Raonic ile karşılaştığı 3 gramd slam karşılaşmasından da galibiyetle ayrılan taraf oldu.
Murray ve Raonic bu yıl Avusturalya Açık ve Queen's turnuvasında da karşı karşıya gelmiş, Murray her iki karşılaşmadan da galip ayrılmıştı.
Turnuva sonunda iki raketin dünya sıralamasındaki yerlerinde bir değişiklik olmadı. Andy Murray, bugünkü sonuçlara göre yine 2 numara olarak kalırken, Raonic de 6 sıradaki yerini korudu.

RAONİC İLK KANADALI ŞAMPİYON OLACAKTI
Wimbledon'da ilk kez final oynayan Kanadalı Milos Raonic, şampiyonluk kazanan ilk Kanadalı erkek tenisci olarak tarihe geçme şansını kaçırdı.
Wimbeldon Raonic'in, oynadığı oyun ve gördüğü final sayısı olarak en iyi grand slam turnuvası.

MURRAY TARİH YAZDI
Milos Raonic'i 3-0 mağlup eden Andy Murray, ikinci kez şampiyon oldu. 2013 yılı şampiyonu Murray, Wimbledon'da Fred Perry'nin 1934 ve 1936 yılındaki iki Wimbledon zaferinin ardından, ikinci kez çift şampiyonluğu yakalayan Britanyalı olarak tarihe geçti.
<< Önceki Haber Wimbledon'ın kralı belli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER