Yahya Alkın Hocaefendi vefat etti

Emekli müftü, din âlimi ve tefsir uzmanı Yahya Alkın, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle tedavi gördüğü hastanede 14 Aralık'ta vefat etti. 78 senelik ömründe binlerce talebe yetiştiren Alkın, Hizmet Hareketi'ne dönük iftiralara karşı son nefesine kadar mücadele vermişti.

SHABER3.COM

Emekli müftü ve tefsir uzmanı Yahya Alkın tedavi gördüğü hastanede önceki gün vefat etti. 78 yaşında vefat eden Alkın, en zor günlerinde Hizmet Hareketi'nin ve Fethullah Gülen Hocaefendi'nin yanında yer almıştı.

Erzincan, Muğla ve Pendik Müftülüklerinde bulunan Yahya Alkın, uzun yıllar Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Eğitim Merkezi’nde ‘tefsir’ dersleri okuttu. Aslen Çayeli, Yenice Köyünden olan Yahya Alkın, babasının gurbete çıkması sonucu hafızlığını, orta okulu ve liseyi İzmir'de okudu. 

Bediüzzaman Said-i Nursi'yi ziyaret eden "Son Şahitler"den ağabeyi Yusuf Okumuş vasıtasıyla Risale-i Nurlarla tanışan Yahya Alkın hoca, sohbet ve vaazlarında Risale-i Nurlardan bahsetti. 

Yeni Asya'nın kuruluş yıllarında gazeteye yazılar da yazan Alkın'ın yazıları "Bize Göre Durum ve Gerçek" adıyla kitaplaştırılmıştı. 

HIFZINI İZMİR'DE TAMAMLADI

Adapazarı İmam-Hatip Lisesini birincilikle bitiren Alkın, daha sonra İstanbul İslam Enstitüsü (şimdiki Marmara Ü., İlahiyat) bitirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Eğitim Merkezi’nde uzun yıllar tefsir dersleri okutan Alkın, dini hizmetlerine emekli olduktan sonra da devam etti.

Yahya Alkın hoca ayrıca her fırsatta ilahiyat camiası ve tefsir uzmanlarını Risale-i Nurdan istifade etmeye, okun kıymetini bilemeye çağırırdı.

1942 Rize ili Çayeli ilçesi Yenice Köyü doğumlu. İlkokulu kendi köyünde bitirdi. Hıfzını İzmir’de tamamladı. Sakarya İmam-Hatip Okulunu bitirdi. 

1968 yılında İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsünü (bugünkü Marmara Ü. İlahiyat Fakültesi) bitirdi. Üç yıl imam-hatiplik yaptıktan sonra, 1970 yılında Erzincan İl Müftülüğüne, 1971’de de Muğla İl Müftülüğüne atandı. 

Bir ara Pendik Müftülüğü de yapan Yahya Alkın, 1978 yılında Haseki Müftü ve Vaizler İhtisas Kursunu birinci olarak bitirdi. Aynı yerde öğretim üyesi olarak görev aldı. “Bize Göre Durum ve Gerçek”, “Kur’ân’da Peygamberler ve Peygamberimiz”, “İslâm ve Temel Bilgiler” gibi bazı basılmış kitapları vardır.
<< Önceki Haber Yahya Alkın Hocaefendi vefat etti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER