Yandaşlar bu kez Hayrunnisa Gül üzerinden vurdu

Abdullah Gül'ün danışmanı aracılığıyla yazılan kitapta Tayyip Erdoğan ve birçok AKP'liye yönelik eleştiriler dikkati çekerken Gül ailesine yandaşların taciz ateşi başladı. Bugün hedefte Hayrunnisa Gül var.

Yandaşlar bu kez Hayrunnisa Gül üzerinden vurdu

AKP medyasında görev paylaşımı dikkati çekiyor. Bir merkezden yönetildiği izlenimi veren (özellikle) gazetelerden bazıları, AKP'nin savaş açtığı ya da açmak için taciz ateşi yaptığı kişi, grup ya da siyasi oluşumla ilgili haberler yayınlıyor. Söz gelimi tirajı diğerlerine göre düşük ya da itibarsız olanların açtığı taciz ateşiyle başlatılan savaşı, diğerleri gelen tepkiye göre sürdürüyor ya da sona erdiriyor. Konu AKP için ne kadar önemliyse seferber edilen yayın organı sayısı da o kadar oluyor.

Birbirinden bağımsız görünse de aslında koordineli hareket eden gazetelerde, neyin nerede çıktığı bu yönüyle AKP politikaları hakkında önemli fikir veriyor. 

Abdullah Gül'ün Köşk'te geçen yıllarının anlatıldığı meşhur  "Abdullah Gül ile 12 yıl" kitabı, ile ilgili de aynı metodun izlerini görmek mümkün. Gül ve çevresine ilk salvo ateşi dün Ethem Sancak'a ait Akşam ve Güneş'ten gelmişti. 'Hedef Erdoğan'ı yalnızlaştırmak' ve 'Ahmet'i kim sever?' başlıklı yayınlanan haberlerde Metin Külünk'ün sözleri manşet yapılırken, Ahmet Sever üzerinden Gül hedef alınıyordu. (Aynı taktik demeç veren kişi için de geçerli. Konuya dair TV'leri gezip yetki verildiği belli olarak konuşan tek kişi Metin Külünk'tü.)


BUGÜN HAYRUNNİSA GÜL HEDEFTE

Gelelim bugüne... Ethem Sancak'ın Güneş'i üzerinden taciz ateşi devam ediyor. Yalnız bir farkla... Bu sefer Hayrunnisa Gül hedef alındı.  Gazete bugün "Bu muydu intifadanız" manşeti ile çıktı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Köşk'e veda ettiği resepsiyonda eşi Hayrunnisa Gül'ün söylediği “Asıl intifadayı ben başlatacağım” sözlerini hatırlatan gazete, "O intifada meğer Ahmet Sever’in kitabıyla yakılan fitne ateşiymiş" ifadelerini kullandı.

Gazete, manşetten verdiği haberde şu ifadeleri kullandı:

"Sever’in Erdoğan’ı itibarsızlaştırmak için yazdığı kitaptan önce Hayrinusa Gül, eşinin görev süresinin dolması nedeniyle organize edilen veda resepsiyonunda sinyali vermişti. Hayrunisa Gül, “Şimdi susuyorum, ama fazla susmayacağım; asıl intifadayı ben başlatacağım” demişti. Hayrunisa Gül’ün bu sözlerinden sonra, Ahmet Sever’in AK Parti içine nifak sokmak için kitap yazması, intifadanın fitilinin ateşlendiği yorumlarına neden oldu. (...) Hayrunnisa Gül’ün “Filistinlilerin İsrail’e karşı başlattıkları ayaklanma” anlamına gelen ‘intifada’ kavramı ile “Asıl İntifadayı ben başlatacağım” sözleri “burada İsrail kim?” şeklinde eleştirilere neden olmuştu."


SALDIRI İTİBARSIZ YAYIN ORGANLARI ÜZERİNDEN Mİ DEVAM EDECEK?

Şimdi merak ediliyor. Savaşın dozu, daha itibarlı olanları üzerinden artarak mı yürüyecek, kıyı köşe gazeteler üzerinden eşlere, çocuklara saldırılarla düşük yoğunluklu olarak devam mı edecek...

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Yandaşlar bu kez Hayrunnisa Gül üzerinden vurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER