Yangın faciasının ardından Bükreş'te kan bağışı seferberliği


Romanya'nın başkenti Bükreş'te dün gece bir eğlence merkezinde meydana gelen yangından yaralı kurtulanlar için Bükreşliler kan bağışı sırasına girdi. Yaralılar arasında iki Türk öğrenci de bulunuyor.

Bükreş'te bir eğlence merkezinde 27 kişinin ölümü, 180 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan yangın Romanya'da şok etkisi yaptı. Bükreşliler yaralıların imdadına kan bağışı yaparak koştu. Bağışçılar, Bükreş Kan Toplama Merkezi'nde uzun kuyruklar oluşturdu. 1,5 saat beklediğini söyleyen bir kadın duygularını, "İnsani bir vazife için geldim. Benim de onların yaşında çocuklarım var. Ne zaman gerekirse kan bağışlamaya hazırım." ifadelerini kullandı.

180 yaralıdan 38'i ayakta tedavi edilirken, hastanede tedavisi süren 146 yaralıdan 24'ünün durumu ağır. Yaralıların ağır yanık ve solunum problemi yaşadıkları bildirildi. Sahne alan müzik grubunun bir üyesi öldü, diğeri ağır yaralı kurtuldu. Grubun çalışma arkadaşı kadın, gözyaşları içinde duygularını "Çok büyük bir facia, hala şoktayım. Yaralılar için kan vermek istedim, rahatsızlığım nedeniyle kabul etmediler. Çaresiz bekliyorum." sözleriyle anlattı.

İKİ TÜRK ÖĞRENCİ YARALI

Dün gece yaşanan faciada, Erasmus programıyla Romanya'da bulunan 2 Türk öğrenci de yaralandı. Ağır yaralı Ayberk Mancı'nın tedavisine Floreasca hastanesinde devam ediliyor. Deniz Bilgili ise ayakta tedavi edilerek taburcu oldu.

Başta Cumhurbaşkanı Klaus İohannis olmak üzere, birçok devlet yetkilisi yaralıları ziyaret etti. Sağlık Bakanı Nicolae Banicoiu, Ayberk Mancı'yı ziyaret ederek şifa temennisinde bulundu.

KASTEN ADAM ÖLDÜRMEDEN SORUŞTURULACAK

Öte yandan olayın yaşandığı gece kulübüne bir savcı gelerek incelemelerde bulundu. Basına yaptığı açıklamada savcı, sorumlular hakkında kasten adam öldürme soruşturmasıyla dosya açılacağını söyledi. Ölenlerin yakınları ve bazı vatandaşlar, olay yerine karanfil bıraktı, mum yaktı.

Son 10 yılın en büyük faciası nedeniyle ülke genelinde 3 günlük yas ilan edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Yangın faciasının ardından Bükreş'te kan bağışı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER