Yangında ölen kız çocuğunun ailesi babanın engelli maaşıyla geçiniyormuş


İzmir'in Bornova ilçesinde evde çıkan yangında hayatını kaybeden 4 yaşındaki kız çocuğunun cenazesi, Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Yangına müdahale eden mahalle sakinleri, korku dolu o anları anlattı. 4 çocuklu ailenin engelli babanın aldığı maaşla geçimlerini sağladığı ortaya çıktı.

Olay, gece saat 01.00 sıralarında Çamdibi Mahallesi 5648 sokaktaki müstakil bir evde meydana geldi. Engelli Barış Kaltalmış, resmi nikahsız eşi Sultan Elbir ve çocuklarının oturduğu müstakil evde, sobanın parlamasıyla yangın çıktı. Sultan Elbir'in çocukları Hiranur Elif Kaltalmış ve Ulaş Kaltalmış (3) ile yatak odasında uyuduğu sırada çıkan yangını fark eden anne Sultan Elbir, Ulaş Kaltalmış'ı alıp evden ayrıldı. Kızı Hiranur Elif Kaltalmış'ı da kurtarmak için tekrar eve girmek isteyen anne, alevler sebebiyle eve giremedi. Çevredeki vatandaşlar durumu itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Yangın, ihbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürüldü. Kullanılamaz hale gelen evde yapılan incelemelerde, 4 yaşındaki Hiranur Elif Kaltalmış'ın cesedi bulundu.

İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan Hiranur Elif Kaltalmış'ın cenazesi, yakınları tarafından alındı. Bu sırada gözyaşları sel oldu aktı. Dört çocuklu ailenin, engelli babanın aldığı maaşla geçimini sağladığı ortaya çıktı.

Teyzesi olduğunu söyleyen yaşlı kadın, "Dört çocuk vardı. Annesi babaannesi ile beraberdi. Babası başka bir yerdeymiş. Çok üzüldük." diye konuştu.

Ailenin yakını olan Aysel Dülger ise "Birini de çıkaramamış oda yanmış Hiranur. Hepsi burada kalıyordu. Baba sakat, bedensel engelli tekerlekli arabayla gidip geliyor. Engelli maaşı alıyor, konu komşu yiyecek yardımı yapıyordu. Geçimlerini öyle sağlıyorlardı." dedi.

Yangına müdahale eden mahalle sakini Yunus Tayşi ise "Akşam komşu geldi yangın var diye. Koştum geldim. Kadın çocuğum içeride deyince girmeye çalıştım. Alevler her yeri sarmıştı. Giremeyince itfaiyeyi aradık. 4-5 dakika içinde geldiler. Bir çocuğu annesi çıkarmış, diğerleri evde yokmuş. Ama anne bize çocuğun hangi odada olduğunu söyleyemedi. 45-50 dakika falan sürdü yangın. İki senedir komşumuz." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Yangında ölen kız çocuğunun ailesi babanın engelli... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER