Yapısı değişen İZTAV, tanıtım atağına kalıyor


İzmir, kent turizminde etkin bir hamle için İzmir Turizm ve Tanıtma Vakfı (İZTAV) çatısı altında güç birliği oluşturuyor. Vakfın kapısı, yapısındaki değişiklikle yeni üyelere açılırken; Olağanüstü Mütevelli Heyet Toplantısı'nda vakfın başkanlığına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun getirilmesine karar verildi. Turizm sektörünün temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Kocaoğlu, lokmasını turizmle büyütecek herkesi kentin tanıtımına katkı koymaya çağırdı.

İzmir'in lobi çalışması yapamadığının altını çizen Kocaoğlu, "Teşvikler konusundaki problemlerimizi herkes biliyor. Manisa, tünelle 15 dakikaya inecek. Orada 3. bölge teşvik uygulanıyor, İzmir'de ise 1. bölge. 'Nasıl olacak' diye herkes soruyor. Maalesef ve maalesef İzmir olarak lobi çalışması yapamıyoruz. Ankara'da sahibimiz yok." dedi. İzmir'deki sektörlerin gelişmeye açık olduğuna dikkat çeken Kocaoğlu, şöyle devam etti: "Ufak teşvikler verdiğinizde bile bunlar hemen kendini toparlıyorlar. Yeter ki, İzmir'in sırtına vurulsun, destek verilsin. İzmir gibi bir ilin hizmet ve turizm sektörlerinde gerektiği payı alması, kentin sıçrama tahtasını oluşturacaktır." dedi.

"EN BÜYÜK EKSİKLİK TANITIM"

Şu aşamada en önemli eksiğin ulusal ve uluslararası tanıtım olduğuna dikkat çeken Aziz Kocaoğlu, şunları söyledi:

"Altyapımızı, çevre yatırımlarımızı, fuarımızı tamamlayarak artık tanıtım yapabilecek bir noktaya geldik. Şimdi bir kampanya yapmak zorundayız. İZKA'nın İzmir'in tanıtımıyla ilgili bir çabası var. Ayırdığı bir bütçe var. Bu bütçeyi sayın Valimizin de destekleriyle artırmaya çalışmak zorundayız. Sadece fuarların tanıtımı için İZFAŞ'ın 2016 yılındaki bütçesi 2,5 milyon TL. İzmir Büyükşehir Belediyesi de tanıtım yapmak, elinden gelen her türlü maddi desteği vermek zorunda. İZTAV, Nisan ayındaki kongreye kadar üye sayısını yükseltmek zorundadır; tüm turizmciler olarak bir üye kampanyası yapmak durumundadır. Turizm sektöründekiler bu kentin tanıtımına katkıda bulunmalıdır. Bu taşın altına elini koymak, sahiplenmektir. 1 ay içerisinde bizler meslek odalarımızla değerlendirme yaparak Mart ayını üye kampanyasıyla geçirip o üyelerle birlikte genel kurula gitmek zorundayız. Herkesten katkı bekliyoruz. Hep beraber ortaya çıkalım. İzmir'deki birlik-beraberlik ruhunu herkese gösterelim."

"KONGRE BÜROSU DA İZTAV'A KATILACAK"

Toplantıya katılan İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İZTAV'ın daha etkin olması için yapısal değişikliğe gittiklerini dile getirdi. Demirtaş, "İZTAV, 5 kurumdan oluşan mütevelli heyet yapısıyla çalışmalar yapmasına rağmen, İzmir turizminin birlikteliğini sağlayamadı. Şimdi vakıf senedi değişerek sektöre açılıyor. Yeni senetle birlikte Vakfa yeni üyelere almak mümkün olacak. Turizmle ilgili tüm kurum ve kuruşları İZTAV bünyesine katarak büyümeyi hedefliyoruz. CBV Kongre ve Ziyaretçi Bürosu'nu da İZTAV çatısı altında yeniden yapılandıracağız." şeklinde konuştu.

"İZMİR TURİZMİ YENİDEN DOĞACAK"

Vali yardımcısı Hasan Hüseyin Can, İZTAV'ın yeni yapısıyla birilikte İzmir'in tanıtımına can suyu taşıyan bir organizasyona dönüşeceğini söylerken, ETİK Başkanı Mehmet İşler de İzmir'de turizmin yeniden doğacağına olan inancını belirtti. TÜRSAB Ege Bölge Başkanı Hasip Ali Hepşen ise, "Bugün çok arzulanan ve istenen bir noktadayız. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun böyle bir organizasyonun başında olması, başından beri istenen bir şeydi. İzmir'in eksiğinin tanıtım olduğunu hep söyledim. Turizmin geleceğini şimdi çok daha parlak görüyorum." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Yapısı değişen İZTAV, tanıtım atağına kalıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER