Yaralı polis Orhan Tunç'un ailesi dua bekliyor


Şırnak'ın Cizre ilçesinde teröristler tarafından bombalı araçla yapılan saldırı sonrasında yaralanan Bursalı polis memuru Orhan Tunç'un annesi Rahize Tunç, dua ederek iyi haberini beklediklerini söyledi. Anne Tunç, "Haber aldık durumu iyiymiş Allah'a şükür. Şu anda tehlikeyi atlatmış. Babası ile konuştum, Allah bize bağışlamış sonuçta kendisini." dedi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde geçtiğimiz cuma günü teröristler tarafından devriye görevini yapan güvenlik güçlerine düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan Bursalı polis memurunun ailesi dua bekliyor. Hain saldırıda 5 polis memuru yaralanmıştı. Tedavisi Batman Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde devam eden Orhan Tunç'un sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Polis memuru Orhan Tunç'un ailesi Bursa'nın Gürsu İlçesi'nde ikamet ediyor. Babası Erdal Tunç ise MHP Gürsu ilçe yöneticisi. Olaydan sonra baba Erdal Tunç ile amcası Batman'a gitti.

ANNE: ALLAH ONU BİZE BAĞIŞLADI

Orhan Tunç'un annesi Rahize Tunç, son aldıkları habere göre oğullarının durumunun iyi olduğunu belirterek, "Son olarak haber aldığımız habere göre oğlumuz Allah'a şükür tehlikeyi atlatmış. Haber aldık durumu iyiymiş Allah'a şükür. Şu anda tehlikeyi atlatmış. Çok iyi şuanda kendisi, babası ile konuştum. Allah bize bağışlamış sonuçta kendisini. Babası 'iyi durumu' dedi, 'tehlikeyi atlatmış' dedi. 'Çok şükür şu anda dedi; inşallah doktoruyla birazdan görüşeceğiz' dedi. Uyutmaya çalışıyorlarmış ki başında bir hasar olmasın diye." şeklinde konuştu.

Oğlunun durumu ile ilgili eşinin işyerine Batman'dan açılan telefonla 'oğlunuz kaza geçirdi' şeklinde haber verildiğini anlatan anne Tunç, "O da gelip bize bildirdi ve gitti daha bir şey bilmiyoruz. Cumartesi günü öğleden sonra Batman'a gittiler. Bu gün son olarak biraz önce görüştük. Durumu şuanda iyi inşallah." dedi.

HENÜZ İKİ AYLIK POLİS

Oğlunun henüz iki aylık polis olduğunu anlatan anne Rahize Tunç, şöyle devam etti: "Oğlum henüz iki aylık polisti. İlk görev yeri idi burası. Kendisi Balıkesir'den mezun oldu. Benim üç tane oğlum var. En küçüğü 7. sınıfta okuyor. Diğeri ise 18 yaşında çalışıyor. Olayın nasıl olduğuna dair net bilgimiz yok. Sonuçta bize bir anda haber geldi, televizyondan da isim falan vermedikleri için bilmiyorum."

Polis memuru Orhan Tunç'un dayısı Alişan Demir ise, herkesten dua beklediklerini anlatırken, "Milletten dua bekliyoruz. Dua etsinler, şuanda uyutuluyor kendisi. Aldığımız haberlere göre henüz bir tehlike görünmüyor. Babası ve amcası orada. Aldığımız bilgilere göre henüz bir sıkıntı görünmüyor." şeklinde konuştu.

YARALI POLİSTEN TERÖRE TEPKİ

Bu arada yaralı Polis Memuru Orhan Tunç'un terör saldırılarına ile saldırılarda şehit olan ve yaralanan polis ve askerler için sanal alemde yazdıkları yürekleri dağladı. Herkesi vicdan muhasebesi yapmaya çağıran Orhan Tunç, sanal alemdeki paylaşımları şöyle:
BİZ VİCDANIMIZI…
Şırnak'ta roketatarlı saldırıda, ilk maaşını alamadan şehit olan 26 günlük polis memuru Salih Hüseyin Parça'nın geride bıraktıklarında unuttuk!
BİZ VİCDANIMIZI….
Diyarbakır'da hamile eşi aş erdi diye pazara giden ve meyve seçerken eşinin yanında kafasına sıkılarak şehit edilen Necdet Astsubayın başında unuttuk!
BİZ VİCDANIMIZI…
Üniversiteye hazırlanan ve dershane'den dönen Serap Eser'in 17 yaşında Molotofla diri diri yanarak can verdiği minibüste unuttuk!
BİZ VİCDANIMIZI…
Hakkari'de sokak ortasında kafasından vurulan 3 Askerlerimizin başında Unuttuk!
BİZ VİCDANIMIZI…
Mayına Basarak Şehit düşen Askerlerin Cenazesinde Unuttuk!
BİZ VİCDANIMIZI…
Tunceli de halı sahada maç yaparken keleşlerle taranıp şehit olan Polislerimiz ile halı sahada unuttuk !
BİZ VİCDANIMIZI…
Tekirdağlı Neşe ALTEN Öğretmenin infaz edildiği köy meydanında Unuttuk!
BİZ VİCDANIMIZI…
Çukurcada Karakol baskınlarında Şehit düşen Askerlerin Cenazesinde Unuttuk!
BİZ VİCDANIMIZI…
Bingöl'de izinden dönen askerleri taşıyan silahsız 10'u şehit 80'i yaralı askeri roketatarla pusuya düşürdüklerinde unuttuk !
BİZ VİCDANIMIZI…
Trabzonlu Kenan Kumaş'ın Şehit düştüğü Kulübede Unuttuk!
BİZ VİCDANIMIZI…
28 Askerin şehit olduğu Derecik Karakolu baskınında Unuttuk!
BİZ VİCDANIMIZI…
Evinden çıkarken eşinin ve çocuğunun gözü önünde şehit edilen Kaymakamımız da unuttuk !
BİZ VİCDANIMIZI…
Ekmeğinin peşinde koşarken İstanbul'un göbeğinde şehit edilen Cengiz Akyıldız ile unuttuk.
BİZ VİCDANIMIZI…
Yusuf Yüzlü Fırat Çakıroğlu'nun Şehit düştüğü Ege Üniversitesi koridorlarında Unuttuk!
BİZ VİCDANIMIZI…
Eşine kurşun değmesin diye vücudunu siper eden Arslan Binbaşının kahpece sırtından vurulmasında unuttuk !
BİZ VİCDANIMIZI…
Şanlıurfa'da uykusunda alçakca şehit edilen 2 polisimizin sessizce şehadete erişinde unuttuk!
BİZ VİCDANIMIZI…
Şırnak'ta mayınlı saldırıda şehit olmasaydı 13 gün sonra evlenecek olan Savaş Akyol'un nişanlısının göz yaşlarında unuttuk!
BİZ VİCDANIMIZI…
Beytüşşebap'da askerliğinin son günü KTM'ye gönderilirken helikoptere roketatarlı saldırı sonucu şehit olan Doğan Acar'ın ailesinin göz yaşlarında unuttuk!
EVET VİCDANSIZIZ ÇÜNKÜ VİCDAN BIRAKMADINIZ HEPSİNİ ALDINIZ..!
İçimizi yaktınız içiniz yansın.

ŞEHİT POLİS MEMURU EV ARKADAŞIYMIŞ

7 Ağustos'ta Cizre'deki terör saldırısında şehit olan polis memuru Salih Hüseyin Parça ile polis okulunda sınıf arkadaşı olan Orhan Tunç, şehadet haberi üzerine helallik istediğini de sanal alemde paylaşmış. İlk görev yerleri olan Şırnak'a birlikte geldiklerini ve aynı evde kaldıklarını anlatan Tunç, polis okulunda iki yıl birlikte oldukları Parça'dan övgü ile söz ediyor. Orhan Tunç, Parça'nın şehadet haberi üzerine şunları yazmış: "Polis okuluna aynı gün beraber adım attık. 2 yıl bana abilik yaptın. Bin bir zorlukla mezun olduk vatan için Şırnak'a Cizre'ye gidelim dedin seni yanlız bırakmadık, geldik pesinden ayni yerde çalıştık, beraber yedik içtik. Her derdimizi paylaştık ayni ekipte çalıştık. Ayni yemeği yedik, ayni evde kalıyorduk. Bizimi sevmedindemi gittin. Biz özel harekat kursuna gidene kadar dayanamadınmı reisim neden bizi yanlız bıraktın hak miydi bu bize ne yapcaz biz o evde sensiz kim bana kertenkele diyecek artık sabahları beni kim uyandıracak varmı böyle beraber yola çıktıklarını bırakıp cennete gitmek eyy şehidim bana ve Ertuğrul Yıldırım kardeşime hakkini helal et senden çok şey oğrendim hak hukuk vatan sevgisi herşey sende vardi vatanın için şehit oldun senin kanin yerde kalmayacak sana bunu yapanlardan hesabın sorulacak senin intikamını almadan Cizre'den dönmek bize nasip olmasın."

CİHAN
<< Önceki Haber Yaralı polis Orhan Tunç'un ailesi dua bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER