Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk çok ağır eleştirdi

Hakim Özçelik, doktor eşi Hatice Özçelik'e yapılanlara tepkiler dinmek bilmiyor.

Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk çok ağır eleştirdi

Verdiği karar nedeniyle tutuklanan hakime ve ailesine uygulanan sistematik zulüm vicdanları kanattı. Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk yargıcın tutuklanmasıyla hukukun yitirildiğini söyledi. Eşinin başına gelenler içinse “İnsanlığımızı tüketmiş oluyoruz” dedi.

Bugün gazetesinin haberine göre, Bakırköy 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik, tutuklu gazeteciler ve polisler hakkında tahliye kararı verdiği için tutuklandı. Hakim Özçelik tutuklandıktan sonra doktor olan eşi Hatice Özçelik de 4 yıldır çalıştığı Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki işinden çıkarıldı. Çocukları da kreşten atıldı. Hatice Özçelik yaptığı son açıklamada “İş bulamıyorum, gittiğim her yerde kapılar yüzüme kapanıyor” demişti.

'KARANLIK ÇAĞA DÖNÜLDÜ'

Yargıtay Onursal Başkanı Prof. Dr. Sami Selçuk, Özçelik ailesine yönelik sistematik işkenceye tepki gösterdi. Doktor Hatice Özçelik’in yaşadıklarına inanmak istemediğini belirten Selçuk şunları söyledi: “Ama haberler doğru ise, yargıcın tutuklanmasından sonra ailesinin yaşadıkları daha beter, dehşet verici ve üzücü. Birincisinde hukuk yitirmişti. Bu ikincisinde ise insanlığımızı tüketmiş oluyoruz. Buna göz yumulamaz. Bu konuda insanların değişik düşüneceklerini sanmıyorum. sorumluluk kişiseldir. Eylemi yapan cezalandırılır. Onun yakınları, çevresi değil. Devlet öç duygusuyla adalet dağıtacak oranda ilkelleşemez. Böyle yapılırsa devlet öncesi ilkel dönemlere, oymak, aşiret, klan dönemleri adaletindeki ortaklaşa/kolektif sorumluluk çağlarına, karanlık çağlara dönülmüş olur.

'ALTINDAN KALKAMAZLAR'

Haberler doğru ise hukuku tüketelim iddiasıyla yola çıkıyorsunuz demektir. O zaman yargıcın eşini, çocuklarını, anne, babasını da cezalandırabilirsiniz. Ama bu çirkinliğin altından kalkamazsınız.”

‘HUKUK ADINA YAS TUTUYORUM’

Hakim Metin Özçelik’in tutuklanmasına neden olan kararı okuduğunu belirten Sami Sel­çuk şunları söyledi: “Ge­rek­çe doğ­ru. As­li­ye Ce­za Mah­ke­me­si­’nin ka­ra­rı­nı, ya­sa­la­ra gö­re, bir baş­ka as­li­ye ce­za ya da ağır ce­za mah­ke­me­si kal­dı­ra­maz. Sulh ce­za yar­gı­cı ise hiç kal­dı­ra­maz. Ve­ril­miş ke­sin bir ka­ra­rı an­cak ya­zı­lı emi­r yo­lu ile bo­za­bi­lir­si­niz. Da­ha­sı bu­ra­da yok­luk yap­tı­rı­mı­nın hiç ye­ri yok­tur. Ka­ra­rı, bir mah­ke­me ve­ri­yor, bir kay­ma­kam de­ğil. Hu­ku­kun iki bin yıl­dan bu ya­na da­mı­tı­lan süz­me kav­ram­la­rıy­la oy­na­ma­ya kim­se­nin hak­kı da yok­tur, had­di de. Utanç için­de­yim. Hu­kuk adı­na yas tu­tu­yo­rum."
<< Önceki Haber Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk çok ağır eleştirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER