Bu gece 00.00'dan itibaren başlıyor

Türkiye yarın 4,5G teknolojisi ile tanışacak. Vodafone abonelerinin yüzde 90’nında 4,5G uyumlu sim kart var. CEO Gökhan Öğüt, abonelerin iki ay ek ücret ödemeden 4,5G kullanacaklarını ifade etti.

Bu gece 00.00'dan itibaren başlıyor

Türkiye, yarından itibaren, iletişimde 3G'den 4,5G teknolojisine geçişyapıyor. Daha önce 20 ülkede bu teknolojiyi müşterilerine sunan Vodafone, Türkiye'nin Dijital Dönüşümü'nde yeni bir sayfa açacak 4.5G teknolojisine yönelik hazırlıklarını tamamladı.

Vodafone, 6 yılda 2 milyar liralık yatırım yaptığı SingleRAN teknolojisiyle, 1 Nisan sabahı Türkiye'nin dört bucağını 4.5G ile tanıştıracak.

DENEME KAMPANYASI

Halen 21 milyon Vodafone abonesinin 20 milyonunda 4,5G'ye uyumlu sim kartları bulunuyor. Vodafone abonesi akıllı telefonların üçte birinden fazlası da 4,5G uyumlu. Vodafone, abonelerini 4.5G'nin sunacağı yeniliklerle tanıştırmak amacıyla 4,5G deneme kampanyası da düzenleyecek. 4.5G uyumlu SIM kart ve akıllı telefona sahip Vodafone aboneleri, Nisan boyunca geçerli olacak kampanyadan yararlanmak için ‘4bucakG' yazarak 4545'e SMS atabilecek.

BÜTÜN TÜRKİYE KULLANMALI

4,5G teknolojisi hakkında son gelişmeleri aktaran, Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt, Türkiye'nin yarından itibaren gigabit toplumuna adım atacağını söyledi. Vodafone Türkiye'nin hedefi 4,5G teknolojisini sadece büyük şehirlerde değil, bütün Türkiye'de kullanılabilir hale getirmek. Şirket bununla ilgili altyapı çalışmalarını da tamamlamış. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, basın toplantısında, Türkiye'nin farklı bölgelerinde Vodafone 4,5G'nin çekim yüzdesi ve indirme hızlarına ilişkin örnekler aktardı.

HER MÜŞTERİ GÖREBİLECEK

Vodafone bu hizmetiyle bir de ilke imza atıyor. İsteyen her müşteri, www.4bucakg.com sayfasına girerek, istediği bölgedeki kapsama alanları ve 4,5G hizmeti olup olmadığı hakkında bilgi alabilecek. Vodafone müşterilerine, 4,5G'de en geniş kapsama alanına sahip operatör olmayı vadediyor.

1.5 GİGABİT HIZA ULAŞTI

Gökhan Öğüt basın toplantısında, Tuzla'daki şebeke operasyon merkezine bağlanarak, canlı yayında hız testi yaptı. Vodafone ekibi bu testte, 8 farklı bant birleştirilerek, 1,5 gigabit hıza ulaştı. Öğüt hedeflerinin, 3G'de 1168 megabitle başlayan hız yolculuğunu, 2,5 gigabit'e çıkarmak olduğunu söyledi.

4,5G GÜNLÜK HAYATIMIZDA NE DEĞiŞTiRECEK?

- Yüksek veri hızları ve düşük gecikme süreleri ile tüketicilerin bilgiye erişimini hızlandıracak

- Bu teknolojiyle 3G'nin en az 10 katı yükleme (upload) hızına ulaşılacak.

- Daha güvenilir bir altyapı sunacak ve spektrum genişliği de daha fazla olacak.

- Tüketiciler, 4,5G ile bulut servisleri üzerinde geniş bir depolama alanına sahip olacak.

- Güvenlik kameralarından Full HD kalitesinde görüntü anlık olarak kesintisiz alınabilecek.

- Araçlarda aynı anda 5 HD TV kanalına kadar gösterim, Full HD video transferi ve navigasyon servisi kullanılabilecek.

- Sağlık sektöründe yaşlı ve desteğe ihtiyaç duyan kişilerin 4,5G destekli cihazlar üzerinden uzaktan hastalık teşhislerinin yapılması kolaylaşacak.

- Genisbant hizmetleri yaygınlasacak. Buradaki her yüzde 10'luk artış, gelişmekte olan ülkelerin ekonomik kalkınmasını yüzde 1,5 oranında yükseltiyor.

ÖZGÜR DÜŞÜNCE-ZAFER ÖZCAN

<< Önceki Haber Bu gece 00.00'dan itibaren başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER