Yarkadaş: Gazeteciler, başımıza açılan belaları yazmasınlar diye tutuklanıyor


Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasını değerlendiren CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, "Önümüzdeki günlerde Türkiye'nin başına Suriye üzerinden hangi belaların açılacağını göreceğiz. Gazeteciler bu belaları yazamasınlar diye, Türkiye'nin nasıl bir felakete sürüklendiğini gösteremesinler diye tutuklanıyorlar." dedi.

Can Dündar ve Erdem Gül, çıkarıldıkları İstanbul Nöbetçi 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Dündar ve Gül'ün Silivri Cezaevi'ne gönderilmesinden sonra açıklama yapan Barış Yarkadaş, gün boyu yaşananları şöyle anlattı: "Saat 10.30'dan beri süren tiyatro, 21.30'da sonuçlandı. Can Dündar ve Erdem Gül ne yazık ki tutuklandılar. Az önce 7. Sulh Ceza Hâkimliği'nin duruşma salonundaydık, yaklaşık 1,5 saat bir ara verilmişti. Hakim Can Dündar, Erdem Gül ve avukatları dinledikten sonra gerekçeli kararını yazmak üzere ara verdi. Saat 21.30'da karar açıklandı. Can Dündar salonun dışındaki arkadaşlar duyabilsin diye kendi sesi ile duyurdu. Tutuklanmasının ardından salona tekrar girdim. Can Dündar'a 'Ne hissediyorsun' diye sorduğumda şunu söyledi: 'Bugün benim ve Erdem'in tutuklanması bezim için bir şeref madalyasıdır, gazeteciliğe devam edeceğiz' dedi. Erdem Gül'e de duygularını sordum, 'Tutuklandım ama gazeteciliğe devam edeceğim, dört duvar arasında da olsam gerçekleri yazacağım' dedi. Her ikisi de yüksek bir moralle alkışlarla uğurlanarak cezaevine yollandılar."

"Bugün burada bir tiyatro oynandı." diyen Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü: Talimatla gazeteciler tutuklandı. Bu gazetecilerin tutuklanması toplumun gerçekleri öğrenme hakkının gasp edilmesidir. Türkiye Erdoğan ve arkadaşları tarafından bir savaşa, bir maceraya, bir belaya sürükleniyor. Önümüzdeki günlerde Türkiye'nin başına Suriye üzerinden hangi belaların açılacağını göreceğiz. Gazeteciler bu belaları yazamasınlar diye, Türkiye'nin nasıl bir felakete sürüklendiğini gösteremesinler diye tutuklanıyorlar. Topluma Can Dündar ve Erdem Gül üzerinden gözdağı veriliyor. Medyaya, medya patronlarına, gazetecilere gözdağı veriliyor. Dün Ergenekon torbasına sokulan muhalifler bugün Fetö torbasına sokulmakta tüm muhalifler sindirme operasyonlarının hedefi haline gelmektedir. İktidar Türkiye'nin başının nasıl bir belaya sokulduğunun görülmesini istememektedir. İktidar sahipleri ve özellikle 6 ay önce katıldığı bir programda adeta tehdit eden Tayyip Erdoğan da bilmelidir ki; Türkiye de gerçekler tehditle baskıyla gözdağı ile saklanamaz."
CİHAN
<< Önceki Haber Yarkadaş: Gazeteciler, başımıza açılan belaları yazmasınlar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER