YARSAV:Yargıya çöken zihniyetin sözlerini hukukla bağdaştırmak abesle iştikaldir


Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Murat Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül hakkında verdiği karara, "Uymuyorum, saygı da göstermiyorum." sözlerini 'abesle iştikal' ve 'yargıya çökme' olarak değerlendirdi. Arslan, "Hukuku ve beğenmediği yargı kararlarını tanımayan, anayasayı askıya aldığını ifade eden, kuvvetler ayrılığını ayak bağı olarak gören ve müdahale eşiğini çoktan aşarak yargıya çöken bir zihniyetin bu sözlerini hukuk bağlamında değerlendirmek abesle iştigaldir." dedi.

YARSAV Başkanı Murat Arslan, mahkeme ve hukukun rafa kaldırıldığı böyle ortamda kaos ve kargaşadan kaçınılmaz olabileceği vurgusu yaptı. Başkan Arslan, "Hukuku ve beğenmediği yargı kararlarını tanımayan, Anayasa'yı askıya aldığını ifade eden, kuvvetler ayrılığını ayak bağı olarak gören ve müdahale eşiğini çoktan aşarak yargıya çöken bir zihniyetin bu sözlerini hukuk bağlamında değerlendirmek abesle iştigaldir. Otoriteye karşı hak ve özgürlüklerini güvence altına alacak yargının bu denli pespaye bir duruma düşürülmesi karşısında yurttaşların hakkını savunmak için direnişi haktır. Hukukun rafa kaldırıldığı böyle bir ortamda kaos ve kargaşa kaçınılmazdır." ifadesini kullandı.

Suriye'ye müdahale edemeyen bu zihniyetin Türkiye'yi Suriye'ye çevirmeye çalıştığını kaydeden YARSAV Başkanı, açıklamalarını şöyle tamamladı: "Saplandığı bataktan tek kurtuluş yolunun kaostan geçtiğini düşünüyor. Ancak suçluların telaşıyla hareket eden yöneticilerde göremediğimiz akıl, basiret ve feraset umarım toplumun tüm kesimleri için yol gösterici olacaktır." CİHAN
<< Önceki Haber YARSAV:Yargıya çöken zihniyetin sözlerini hukukla bağdaştırmak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER