Yaşlıları, 'seçim yardımı yapıyoruz' diye dolandırmaya başladılar


1 Kasımda yapılacak olan genel seçimler öncesi dolandırıcılar yine piyasaya çıktı. Dolandırıcılar bu sefer de 'seçim yardımı yapıyoruz' diye özellikle yaşlı insanları seçip paralarını çalıyor. Bu yöntemin son kurbanı ise Karabük'te yaşayan 90 yaşındaki Mustafa Kara ile 85 yaşındaki eşi Şehri Kara oldu. Dolandırıcılar, yaşlı çiftin bin 500 lirasını çaldı.

Seçim yardımlarını bahane eden şebeke, Türkiye'de il il dolaşıp özellikle yaşlı çiftleri seçip 'size seçim yardımı yapıyoruz' diye kişileri dolandırıp paralarını çalıyor.

Bu yöntemle Karabük ili Kurtuluş Mahallesi Efe Sokak'taki kapının önünde oturan çifte, iki kişi seçim nedeniyle para ve gıda yardımı yaptıklarını söyleyerek 200 liralık banknot verdi. Kimliği belirsiz kişi, paranın 100 lirasını geri alacağını söyledi. Zanlılardan biri paranın üstünü vermek üzere eve giren Şehri Yalçın'ı takip ederken diğeri arabada bekledi. Şehri Yalçın ile eve giren zanlı, Mustafa Kara'yı da 'müdürüm sizi görmek istiyor' diye arabada bekleyen arkadaşına yönlendirdi. Şehri Yalçın'ın cüzdanından para üstünü aldıktan sonra Şehir Kara'yı da araca yönlendirdi. Açık kapıdan giren zanlı, çiftin cüzdanındaki bin 500 lirayı alan kişiler daha sonra bölgeden uzaklaştı. Araçtakilerin uzaklaşmasının ardından evlerinin kapısının kilitli olduğunu fark eden çift, yedek anahtarla kapıyı açınca hırsızlığın farkına vardı.

Mağdur Mustafa Kara, evlerinin önünde otururken olayın meydana geldiğini belirterek, "Birisi yanımıza geldi, diğeri araçta durdu. 'Biz parti adına yardım yapıyoruz' dedi. 200 liralık banknot çıkardı, '50 lirasının benim 50 lirasının da eşimin olduğunu' söyledi. '100 lirasını da 'geri vereceksin' dedi. Arabada müdür olduğunu söyledi, onunla konuşmamızı istedi. Ben oraya gittim, diğeri de eşimle konuşurken evin içerisine girerek çantadan parayı almış. Aldıktan sonra kapıyı kilitlemiş. Daha sonra 'kömür getireceğiz, birazdan geleceğiz bekleyin' dedi. Onlar gittikten sonra kapının kitli olduğunu gördük. Yedek anahtarla açtık kapıyı. Bin 250 lira emekli maaşı almıştık. Eşim pazardan,artırarak biriktirdiği para idi." diye konuştu.

Şehri Kara ise ağlayarak rahatsız olduğunu, doktora bile gidemediğini söyledi. Şehri Kaya, şunları ifade etti: "Bu para bizim pazar, elektrik,su, ve doktor paramız idi. Hastayım doktora da gidemiyorum. Dişimizden tırnağımızdan artırarak biriktirdiğimiz para idi. Bunu çaldılar, bu nasıl vicdan."

İL EMNİYET MÜDÜRÜ TEZSEVER: KİMSE KİMSEYE DURDUĞU YERE YARDIM ETMEZ

İl Emniyet Müdürü Tezsever de halktan uyanık olmalarını istedi. Müdür Tezsever, "Bu tespitimize göre bir şebeke. Türkiye'nin çeşitli illerinde özellikle mağdur ve yaşlı kişileri seçip onların paralarını dolandırmışlar. Asayiş ve istihbarat ekiplerimizin yaptığı çalışmalar sonunda zanlılar tespit edildi. Buradan halkımıza sesleniyorum, lütfen uyanık olsunlar. Kimse kimseye durduğu yerde yardım yapmazlar." dedi
CİHAN
<< Önceki Haber Yaşlıları, 'seçim yardımı yapıyoruz' diye dolandırmaya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER