250 milyonluk yavru saray

Kamudaki harcamalar kamuoyunda tartışılırken, EPDK Ankara Çankaya’da kendine bir bina yaptırıyor.

250 milyonluk yavru saray

Mevcut yerin 10 katı büyüklüğe sahip olacak EPDK binası, tam 250 milyon liraya mal olacak. Her bir çalışana düşen alan 180 metrekare.

Meydan gazetesinden İsa Yazar'ın haberine göre, Ankara, lüksün simgesi haline gelen Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın ardından yeni bir kamu binasını tartışıyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) için Eskişehir yolu üzerinde yapılacak dev hizmet binası, ‘bu kadar da olmaz’ dedirtecek türden. 500 çalışanı bulunan kurum için yapılacak 88 bin 571 metrekare inşaat alanına sahip binada her çalışana yaklaşık 180 metrekare alan düşüyor.

10 KAT BÜYÜK ALAN

EPDK’nın mevcut binası 9000 metrekare alana sahip. Yeni bina ile bu alan yaklaşık 10 kat büyümüş olacak. 11 katlı binada 665 araçlık otopark yer alacak. İki başkan yardımcısının görev yaptığı kurum binasında 5 başkan yardımcısı odası bulunuyor. 241 milyon TL’ye mal olacak binada yok yok. 750 kişilik konferans salonu, açık ve kapalı alanlı kantin, kreş, bay bayan fitness salonu, kafe ve daha birçok sosyal tesis yer alacak.

EPDK’nın lüks binasının yapılacağı alanın ilginç de bir hikâyesi var. Çankaya Lodumlu Mahallesi’ndeki 22.661 metrekare yüzölçümlü arsa önce Sermaye Piyasası Kurulu’na aitken TOKİ’ye devredildi. TOKİ, 2011’de burası için iş merkezleri, ofis, büro, alışveriş merkezi, çarşı, sinema, tiyatro, müze, kütüphane, sergi salonu, otel, motel, özel yurt, özel okul ve özel hastaneden oluşan bir proje geliştirdi.

TOKİ PROJESİ İPTAL EDİLMİŞTİ

‘Merkezi İş Alanı’ ismi verilen ve ihalesi gerçekleştirilen proje, Çankaya Belediyesi’ne takıldı. Belediyenin açtığı dava sonucunda planlar iptal edildi. Bunun üzerine TOKİ, buraya hizmet binası yapmaya karar verdi. Ankara Büyükşehir ve Çankaya Belediyesi’ne görüş soruldu. Proje, 27 Haziran 2014’te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderildi. Bakanlıkla yapılan görüşmeler sonucu plan onaylandı. Ancak bu aşamada TOKİ, İstanbul’a taşınılacağını gerekçe göstererek projeyi EPDK’ya devretti.
<< Önceki Haber 250 milyonluk yavru saray Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER