Yayaları böyle ezdi


Kadıköy Bağdat Caddesi'nde direksiyon hakimiyetini kaybeden bir sürücü kaldırıma çıkarak 3 kişiyi ezdi. Güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülenen kaza sırasında bir kişi öldü, 2 kişi de yoğum bakımda yaşam mücadelesi veriyor. Aracın altında kalanların yakınları, sürücünün adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Olay geçtiğimiz Cumartesi gecesi saat 23.30 sıralarında Bağdat Caddesi üzerinde meydana geldi. İddialara göre kız arkadaşıyla birlikte cadde üzerinde makas yaparak giden Abdullah Ercan A.'ın kullandığı otomobil kontrolden çıkarak kaldırıma çıktı. Bu sırada kaldırımda yürüyen Hasan Hüseyin Koşum (28), Nurettin Gümüş (29) ve Selami Yüksel'e (28) çarptı. Büyük bir hızla çarptığı Hasan Hüseyin Koşum'u kaldırım kenarına fırlatan otomobil, Nurettin Gümüş ve Selami Yüksel'i de altına alarak sürükledi. Olay yerinde bacağı kopan ve kafasını taşlara çarpan Hasan Hüseyin Koşum hayatını kaybetti. Ağır yaralanan Nurettin Gümüş, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Selami Yüksel de Fatih Sultan Mehmet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Yüksel ve Gümüş'ün hayati tehlikeyi atlatamadıkları belirtildi.

SÜRÜCÜ SERBEST KALDI

Kaldırımdaki yayalara çarparak bir yayanın ölümüne, diğer 2'sinin ağır yaralanması neden olan Abdullah Ercan A., polis tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan A., çıkarıldığı Anadolu Adliyesi'nde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. A.'ın ifadesinde lastiğinin patladığını, bu yüzden direksiyon hakimiyetini kaybettiğini söylediği öğrenildi.

KAZAZEDE YAKINLARI İSYAN ETTİ

Kazaya neden olan Abdullah Ercan A.'ın adli kontrol şartıyla serbest bırakılması ölen Hasan Hüseyin Koşum, Nurettin Gümüş ve Selami Yüksel'in yakınlarını isyan ettirdi. Kazanın meydana geldiği Bağdat Caddesi'ne incelemelerde bulunan yakınları 'Adalet istiyoruz. Nerede adalet' diyerek tepki gösterdi. Selami Yüksel'in kardeşi Seyit Yüksel, "Ciğerimiz yanıyor. Bir fidanımızı toprağa verdik. 2 fidanımız yaşam mücadelesi veriyor. Kardeşim yoğun bakımda. Doktorlar fazla ümit bağlamayın diyor. Bu sürücüyü nasıl serbest bırakırlar. Bizim nasıl bir adaletimiz, polisimiz var. Kız arkadaşıyla hava atan şahsı nasıl serbest bırakırlar. 3 gencin hayatını bitirdi. Eli kolu uzun ki hemen serbest kaldı. Demek ki çevresi çokmuş ki salmışlar. Bunu nasıl bir hakim savcı serbest bırakır." diye isyan etti.

Yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Selami Yüksel'in dayısı da, "Kazaya neden olan şahıs mahkemeye bile çıkarılmadan savcı tarafından serbest bırakılmış. Burada bir can gitti. Hangi savcı bu kararı verdiyse hakkında şikayetçi olacağız. Gerekirse başbakana kadar gideceğiz. Adalet istiyoruz. Dağda mı yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

Nurettin Gümüş'ün amcası Cem Gümüş ise, "Biz daha canımızla uğraşırken olayın failinin serbest bırakılması bizi üzmüştür. Türk yargısına güvenimiz sarsılmıştır. Bir can gitmiş, 2 can yaşam mücadelesi veriyor. Bunun hesabı sorulmayacak mı? Biz gereken herşeyi sonuna kadar yapacağız. Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar götürülecek. Nereye kadar gidilecekse yapılacak. Asla Hasanlar ölmeyecek. Bu kan yerde kalmayacak." diye konuştu.

KAZA BÖYLE OLDU

Bağdat Caddesi üzerindeki ölümlü ve yaralamalı kaza bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından da görüntülendi. Kamera kayıtlarına yansıyan görüntülerde bir otomobil kaldırıma çıkarak yaya 3 kişiye çarpıyor. Bu sırada bir yaya kaldırım kenarına düşerken, 2 kişi otomobille birlikte gözden kayboluyor. CİHAN
<< Önceki Haber Yayaları böyle ezdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER