Yemen eski Cumhurbaşkanı Saleh, ABD'nin Fas'a sığıma teklifini reddetti


Fas'ın en çok satan gazetesi Al Massae, Obama yönetiminin Yemen'in devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdallah Saleh'e Fas'a sığınma teklif ettiğini iddia etti. Yemen krizinde önemli bir rol oynayan Saleh'in Obama yönetiminin bu teklifini reddederek ülkesinde kalıp Suudi Arabistan öncülüğünde Fas'ın da katıldığı Arap Koalisyon Güçleri'ne karşı savaşmayı tercih ettiği bildirildi.

Al Massae'nin haberine göre teklifin şartlarından bir tanesi eski Cumhurbaşkanı Saleh'in ülkede bulunduğu sürece dikkat çekecek ve Rabat yönetimine zarar verecek politik faaliyetlerden kaçınması. Gazeteye göre ABD buna karşılık, Saleh'i Yemen'den çıkarma ve Fas'a ulaşana dek güvenliğini üstlenme garantisi verdi. Teklifin detayları Saleh'e Mısırlı yetkililer tarafından ulaştırıldı.

Haberde, koalisyon güçlerinin İran tarafından desteklenen Husileri vurmaya devam ettiği bir dönemde Ali Abdallah Saleh'in, uluslararası toplumun krizi çözme girişimlerini sabote ettiği ve Yemen siyasi yelpazesinde her ne pahasına olursa olsun ağırlığını koymaya devam etmek istediği bildirildi. CİHAN
<< Önceki Haber Yemen eski Cumhurbaşkanı Saleh, ABD'nin Fas'a sığıma... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER