Bu kız dünyayı şok etti

Birleşik Krallık, West Yorkshire Kontluğu'nun Huddersfield şehrinde yaşayan 7 yaşındaki minik kızın hikayesi tüm dünyayı şaşırtıyor.

Bu kız dünyayı şok etti

Altıncı kromozonu 'silinmiş' olan Olivia Farnsworth, çok nadir yemek yiyor, günlerce uykusuz kalabiliyor ve acı hisettmiyor!

Normal bir insanın Genetik olarak sağlıklı bir insanın, 46 kromozonu bulunuyor. Olivia'da da 46 kromozun var anacak 6. kromozonundaki genetik verilerin 'silindiği' tespit edilmiş.

Doktorların 'biyonik kız' olarak adlandırdığı bu sevimli miniğin hikayesi de, metrelerce bir aracın altında sürüklendiği halde hiç acı hissetmemiş olması ile dünyada gündem oldu.

Annesi Nikki Trepak kızıyla ilgili o korkunç olayı şöyle anlattı: "Olivia’ya araba çarptı. Onu caddenin aşağısına kadar sürükledi. Ben çığlık çığlığa bağırıyordum. Olivia ise sadece “ne oluyor?” gibi baktı ve ayağa kalkıp benim yanıma geri yürümeye başladı. Göğsünde lastik izi vardı. Bacak ve kalçasında ise yaralanmalar mevcuttu ancak o bunların hiçbirini hissetmiyordu."

Kızının daha önce de yaralandığı halde acı hissetmediğini söyleyen anne Trepak, "bir keresinde de çok kötü düştü ve dudağı yarıldı. Ancak bize gelip hiçbirşey söylemedi ve birkaç saat o şekilde durdu. Dudağını düzeltmek için büyük bir estetik ameliyat olması gerekti. Ancak tüm bu yaşananlara rağmen o mutlu bir çocuk" diyerek yaşadıklarını ifade etmeye çalıştı.

Dünya çapında kromozon kaynaklı 15 bin hastalık vakası olduğu halde, Olivia'nın hastalığı olan '6p'ye sahip sadece 100 vaka olduğu düşünülüyor. Ancak şu ana kadar bilimsel olarak teşhisi konulan tek vaka Olivia.

<< Önceki Haber Bu kız dünyayı şok etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER