Yeneroğlu: İnsan Hakları Kanunu ile alandaki çalışmalar daha etkili yürütülecek


İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Meclis'te görüşülmekte olan Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanun Tasarısı'yla ilgili açıklamalarda bulundu. Yeneroğlu, "Kanun tasarısı ile kurumsallaşmaya gidilerek alandaki çalışmaların daha etkili yürütülmesi amaçlanıyor." dedi.

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili, İstanbul Milletvekili Fatma Benli ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi.

Genel Kurul'da görüşülmekte olan Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanun Tasarısı'nın ilk bölümünün kabul edildiğini belirten Yeneroğlu, "Tasarının temel hareket noktası insanlık onuruna yakışır bir hayat çerçevesini çizen temel hak ve hürriyetlerin korunması, geliştirilmesi ve hiç kimsenin ayrımcılığa maruz kalmaması, eşit muamele görmesi. Kurumsallaşmaya gidilerek alandaki çalışmaların daha etkili yürütülmesi amaçlanıyor." diye konuştu.

Türkiye İnsan Hakları Kurumu'nun kurumsal kapasitesinin güçlendirilerek, etkinliğinin artırılmasının hedeflendiğini kaydeden Yeneroğlu, "Tasarıyla ayrımcılık, işkence ve kötü muameleye karşı ulusal önleme mekanizmasının etkinliğinin, işlerliğinin artırılması ön planda tutulmuştur." dedi.

Fatma Benli ise tasarının AB vize muafiyeti için aceleye gelmiş bir düzenleme gibi algılanmaması gerektiğini dile getirdi. Tasarının hazırlanmasında son 6 yılda yapılan çalışmaların etkili olduğunu ifade eden Benli, TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmeler sırasında AK Parti'nin verdiği önergelerle kurulacak Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na idari ve mali özerlik kazandırıldığını dile getirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Yeneroğlu: İnsan Hakları Kanunu ile alandaki çalışmalar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER