Yeni İngiltere prensesinin adı 18'inci yüzyıldan geliyor


İngiltere'de tahtın ikinci varisi Cambridge Dükü Prens William ve eşi Kate Middleton'ın yeni doğan bebeğine ismi konuldu.

Kraliyet çiftinin yaşadığı Kensington Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumartesi sabahı başkent Londra'da dünyaya gelen prensese 'Charlotte Elizabeth Diana' adı verildi. Nisan ayının ikinci yarısından itibaren uluslararası basının gündeminde oturan kraliyet bebeğine konulacak isimler, en çok tartışılan konular arasındaydı.

Prens William'ın annesi Prenses Diana'yı onurlandırmak adına kızına da aynı ismini koyup koymayacağı merakla bekleniyordu. Diana adı ile kraliyet çifti halkın beklentisini kırmamış oldu.

Yeni doğan prensesin diğer isimlerine ilişkin ise çiftin geleneksel kraliyet isimlerini tercih ettiği gözlendi. Prensesin esas ismi Charlotte'un, 1761 yılında tahta geçen Kral 3. George'un eşi Kraliçe Charlotte'tan esinlenildiği öğrenildi.

İngiltere prensesi Charlotte Elizabeth Diana, Cumartesi günü, Prens William, Prens Harry ve kardeşi Prens George'un da doğduğu Londra'daki St. Mary Hastanesi'nde dünyaya gelmişti. Nisan ayının ortasından beri beklenen bebekle ilgili cinsiyeti, ismi ve göz rengine kadar bahisler açılmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Yeni İngiltere prensesinin adı 18'inci yüzyıldan geliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER