Yeni kabine, Davutoğlu önderliğinde Anıtkabir'i ziyaret etti


Türkiye'nin 64. Hükümeti Anıtkabir'i ziyaret etti. Heyette, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bayburt ziyaretinde yanında bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım yer almadı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu önderliğindeki kabine üyeleri, Anıtkabir'i ziyaret etti. Başbakan Davutoğlu ile birlikte Başbakan yardımcıları Numan Kurtulmuş, Mehmet Şimşek, Yalçın Akdoğan, Yıldırım Tuğrul Türkeş ile Lütfi Elvan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Aslanlı Yol'da yürüdükten sonra Gazi Mustafa Kemal'in kabrine çelenk bıraktılar ve saygı duruşunda bulundular.

FOTOĞRAF ÇEKİMİNDEN ÖNCE PALTOLAR ÇIKARILDI

Kabine üyeleri buradan çıkışlarında Anıtkabir merdivenlerinde fotoğraf çektirmek için hazırlandı. Bu sırada paltolar çıkarıldı. Öte yandan Başbakan Davutoğlu'nun fotoğraf çekimi öncesinde üzerini silkelediği görüldü.

Fotoğraf çekiminden sonra üyeler Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Başbakan Davutoğlu, özel deftere şunları yazdı: "Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Komutan, Türkiye Cumhuriyeti 64. Hükümeti görevine başlamış bulunmaktadır. Cumhuriyetimizi evrensel değerler doğrultusunda korumaya ve yüceltmeye hükümet üyelerimizle birlikte devam edecek, her kayıt ve şartta milletimizden aldığımız kutlu emanete laik olmanın şuuru içinde hareket edeceğiz. Ana hedefimiz halkı barış içinde yaşayan huzurlu, müreffeh, itibarlı bir Türkiye idealidir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizi kardeşlik ruhu birlik ve bütünlük anlayışı çerçevesinde geleceğe taşımanın demokrasimizi ve hukukumuzu daha ileri seviyelere ulaştırmanın kararlılığı içindeyiz. Demokrasimizi her alanda ilerletme istikametindeki çabalarımız; bütün vatandaşlarımızın onurlu insanlar olarak yaşamalarını temin edecek sosyal devlet politikalarıyla tekemmül edecektir. Bu yoldaki kararlılığımız milletten almış olduğumuz güç ve özgüvenle bir kez daha pekişmiş olup ülkemizi 21. Asrın güçlü ve lider ülkelerinden biri yapmaya yönelik mücadelemizi aynı şuur ve hassasiyetle sürdürmeyi kendimize bir borç biliriz. Türkiye Cumhuriyeti'nin 64. Hükümeti adına minnet ve şükranla arz ederim."

Anıtkabir'e ziyarette bulunan çocuklar, kabine üyelerini, geçişleri sırasında alkışladı. CİHAN
<< Önceki Haber Yeni kabine, Davutoğlu önderliğinde Anıtkabir'i ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER