Yeni Şafak bu sefer Kanal 7 için tetikçilik yaptı

31 Mart ve 23 Haziran yerel seçimleri öncesinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanlığı koltuğuna Ekrem İmamoğlu'nun oturması Havuz Medyası için tam bir ,'beka sorunu' oldu.

SHABER3.COM

İBB'den aldığı ihalelerle büyüyen havuz medya Ekrem İmamoğlu'nun icraatlarını hedef almayı sürdürüyor.

Kiralık araç skandalının arkasındaki Yeni Şafak gazetesi binasının otopark olarak kullandığı arazinin İBB'ye ait olduğunun ortaya çıkmıştı ... İBB araziye İSPARK işletmesi kurarken, şimdi de gazete İstanbul Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’nın (İSMEK) ile ilgili aleyhte yayınlara başladı.

Erdoğan'ın belediye başkanlığından bu yana kurslar Kanal 7 grubunun sahibi olduğu Beyaz Holding tarafından düzenleniyordu.

Gazete haberinde, "327 branş 800’e yakın programla 39 ilçede hizmet veren İSMEK öğretmen alım ihalesinin iptal edilmesi üzerine mağdur olduklarını söyleyen öğretmenler İBB’nin Saraçhane binası önünde toplandı" ifadelerini kullanırken, İBB'den konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. 

Büyükşehir Çalışıyor sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bütün açıklamalara rağmen kamuoyunda tartışması bitmeyen İSMEK ile ilgili bazı bilgileri paylaşmak gerektiği anlaşılmaktadır.

1- İSMEK, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü tarafından organize edilen bir hizmettir.

2- Müdürlük, İSMEK kurslarını ihale açarak özel şirketlere işlettirmektedir. Bu bağlamda açılan ihaleler şunlardır; 2015-Etkin Eğitim&Lapis Eğitim-162 milyon TL (1 yıllık) 2016-Lapis Eğitim&Kare Eğitim-591 milyon TL (3 yıllık) 2016-Lapis Eğitim-56 milyon TL (4 aylık)

3- Görüldüğü üzere son dört senede üç defa İSMEK ihalesi açılmış olup, bunları Etkin Eğitim, Lapis Eğitim ve Kare Eğitim isimli firmalar kazanmıştır. Bu firmaların bir özelliği vardır: Bu üç firmanın üçünün de yüzde 100'ü de aynı holdinge aittir.

4- İBB'nin son dört senedeki bütün büyük İSMEK ihalelerini alan şirketlerin sahibi olan holdingin sahipleri ise medya alanında faaliyet gösteren bir grubun da sahibidir.

5- İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise İSMEK'in İBB bünyesinde çalışacağı yeni bir model kurmaya çalışmaktadır. Onlarca şirketi olan İBB'nin böyle bir işi dışarıdan şirketlere vermesinin hiçbir anlamı yoktur.

6- İBB ihalelerine baktığımızda araç ihalelerinin bir medya grubunun damadının şirketine, kurs ihalelerinin bir başka medya grubunun sahibine ait şirketlere verildiği görülmektedir. Bu durum İBB üzerinden medya gruplarının fonlanmaya çalışıldığı iddialarını gündeme getirmiştir.

7- İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun şeffaf yönetim anlayışı çerçevesinde böyle iddialara mahal verebilecek uygulamaların kabulünün mümkün olmadığı açıktır. İBB'nin yeni politikaları bu medya gruplarını da itham edilmekten kurtaracaktır. Bu gruplar Başkana teşekkür etmelidir.


Belediyenin yaptığı açıklamada adı geçen şirketlerden  Lapis Eğitim firmasının büyük hissedarı Etkin Eğitim ve Organizasyon Ltd. Şirketi. Etkin Eğitim firmasısın büyük hissedarı ise Beyaz Holding. Etkin Eğitim firmasının daha önceki adı Kanal 7 Pazarlama ve Atlas Pazarlama olarak geçiyordu.
<< Önceki Haber Yeni Şafak bu sefer Kanal 7 için tetikçilik yaptı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER