Yeni Şafak'ta bomba itiraf

Çözüm sürecinin geç kalmış manşeti acı itirafa dönüştü: "14 ile silah gömüldü".. Analar ağlamayacaktı ama gelinen noktada anaların gözyaşları sel oldu. Çözüm sürecinde yapılan yanlışlıklara itiraz edenler o günlerde hain ilan ediliyordu. Şimdi yandaş medya adeta günah çıkarıyor ama nafile...

Gültekin Avcı suikast silahlarına dikkat çekmişti

Çözüm Sürecinin Geç Kalmış Manşeti Acı İtirafa Dönüştü: Bedeli 500'den Fazla Şehit Oldu. Yeni Şafak bugün okuyucularının karşısına geç kalmış haberle, acı itirafa dönen manşetle çıktı. Gazete haberinde çözüm sürecinde PKK'lıların 14 ili bomba ve silahlarla doldurduğunu yazdı.

Gazetenin haberi yetkililere yapılan uyarıları akıllara getirdi. Çözüm süreci devam ederken terör örgütü PKK'nın şehirlerde örgütlendiği, ülkeden çekilmenin ve silah bırakmanın aksine ülke içinde daha da güçlendiğine yönelik uyarılar yapanlar, çatışmalar başlamadan önce yandaş medya tarafından "hain, fitneci" ilan ediliyordu.

7 Haziran sonrası AKP tek başına iktidarını kaybetmesi sonrası Çözüm Süreci birden "buzdolabına" kaldırıldı. Dönemin etkili isimlerinden birisi olan Yalçın Akdoğan, "HDP bundan sonra Çözüm Süreci'nin ancak filmini yapar" demişti. İşte dün PKK konusunda uyarıda bulunanları hain ilan edenler şimdilerde aynı manşetleri kendileri atıyor.

YENİ ŞAFAK'IN MANŞETİ OSLO GÖRÜŞMELERİNDEKİ O DİYALOĞU HATIRLATTI

Yeni Şafak Gazetesi'nin bugünkü "14 ile Silah Gömüldü" manşeti, Oslo Görüşmelerindeki o diyaloğu da hatırlattı. Oslo'da PKK ile MİT görevlileri arasında geçen görüşmede bir MİT Yetkilisi, "şehirleri nasıl bombalarla doldurduğunuzu biliyoruz" demişti. O bombalar ve silahlarla ilgili ilk itiraf Sabah Gazetesi'nden gelmişti. "PKK Şehirlere 80 Bin Silah Yığdı" haberi ile silahlar ve bombalardan aslında haberdar oldukları ama sustukları ortaya çıkmıştı.


Sabah gazetesi silahların itiraf edildiği haberinden sonra dikkat çeken bir manşet de bugün Yeni Şafak gazetesinden geldi. Gazete sabah gazetesinin haberine benzer bir manşet okuyucularının karşısına çıktı. Gazete haberinde PKK'lıların çözüm sürecinde şehirlere nasıl silahlar ve bombalar gömdüğünü okuyucularına sundu.



Hükümeti çözüm sürecinde yapılan yanlışlıklar konusunda uyaranlar bir zamanlar hain yaftasını yerken, gelinen süreçte yapılan uyarıların haklılığı acı şekilde ortaya çıktı. Yandaş kesimler de yapılan haberleri geç kalmış bir şekilde okuyucularına sunmaya başladı.

İşte Yeni Şafak'ın çözüm süreci ile dokunulmayan PKK'lıların ellerini kollarını sallayarak 14 ile silah ve bomba gömdüğünü anlatan haber:

14 ile Silah Gömüldü

PKK’nın yakalanan 3 üst düzey sorumlusu örgütün kanlı planlarını itiraf etti. Çözüm süreci sürerken yurt dışından özel eğitilen 287 terörist Türkiye’ye gönderildi. Batı illerine gelen bu teröristler, keşif ve istihbarat çalışması yaptı. Ankara, İzmir ve İstanbul dâhil 14 ilde belirlenen noktalara patlayıcı ve mühimmat gömdü.

Ankara, Denizli ve Adana'da güvenlik birimlerince yakalanan terör örgütü PKK'nın 3 örgüt yöneticisi çözüm sürecinde oluşan barış havasını fırsat bilerek çatışma alanını Türkiye geneline yaymak için nasıl hazırlık yaptıklarını bütün ayrıntılarıyla anlattı. Buna göre, terör örgütünün yurtdışı kamplarında özel eğitime tabi tuttuğu teröristleri Türkiye'ye özellikle de batı illerine göndererek keşif ve istihbarat çalışması yaptırdığı belirlendi.

287 TERÖRİST GÖNDERİLDİ

Çözüm sürecinin başlamasından sonra terör örgütü PKK, çoğu kadın ve çocuklardan oluşan küçük bazı silahlı gruplar yurtdışına çekmişti. Ancak oluşan barış ve bahar havasının aksine PKK'nın savaş hazırlığı yaptığı, çatışmaları Türkiye geneline taşıma planlarını devreye soktuğu belirlendi. PKK'nın çatışma alanlarını başta batı illeri olmak üzere şehirlere taşımak için keşif ve istihbarat çalışmaları yürüttüğü, bu amaç doğrultusunda Zap, Metina, Bergari ve Gare kamplarında keşif, istihbarat, silah ve bomba eğitiminden geçirdiği özel kuvvetlerine bağlı 287 örgüt elemanını Türkiye'ye gönderdiği ortaya çıktı.

ŞEHİRLERDE KEŞİF YAPMIŞLAR

Keşif ve istihbarat için Türkiye'ye gönderilen ve daha sonra Denizli'de yakalan D.K., Ankara'da yakalanan A.K. ve Adana'da yakalanan B.Ç.'nin ifadeleri örgütün kanlı planını ortaya koydu. Yakalanan PKK'lıların ifadelerinde bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın çözüm sürecinde terör olaylarını kentlere taşımanın planlarını yaptığı, örgütün yönetici kadrosunun kentlerde eylem yapılması için karar aldığı belirlendi. Bu amaç doğrultusundan kırsalda silah, bombalı eğitim verilen militanlarının Türkiye'ye gönderildiği kaydedildi.

BOMBALI ARAÇLA SALDIRI

Silahlı saldırı, bomba ve bombalı araçla eylem yapacak militanların yasadışı yollardan Türkiye'ye giriş yaptığı, sınır illerinden giriş yapan söz konusu bu kişilerin eylem için büyük kentlere geçiş yaptığı, Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Muğla, Konya, Şanlıurfa, Antalya, Adana, Denizli, Manisa ve Mersin'de keşif ve istihbarat çalışmaları yaptığı ortaya çıktı. Çözüm sürecinin devam ettiği 2013-2014 yıllarında bu illerde çalışma yürüterek mühimat, patlayıcı saklanacak alan araştırması yaptıkları, ardından da belirlenen alanlara patlayıcı ve mühimat ilerde kullanılmak üzere gömdükleri kaydedildi.

14 İLE PATLAYICI GÖMÜLMÜŞ

PKK'nın bu amaç doğrultusunda şuana kadar tespit edilen 14 ilde patlayıcı ve mühimat gömdüğü ortaya çıkarıldı. Bu noktada yapılan çalışmada sadece Ankara Polatlı'da 2015 yılında toprağa gömülü 100 kilogram patlayıcı bulundu. Ele geçirilen nitrometan türü patlayıcının C4 tipi patlayıcıdan daha yüksek etkiye sahip olduğu ortaya çıktı. Patlayıcının çözüm süreci devam ettiği dönemde ilerki dönemde kullanmak üzere gömüldüğü belirlendi. Yine yapılan çalışmalarda İstanbul'da, İzmir'de, Adana Pozantı'da, Mersin'de, Konya'da toprağa gömülü patlayıcı ele geçirildi.

Örgüte 6 bin kişi katıldı

PKK'lıların ifadeleri doğrultusunda hazırlanan raporda ise çözüm süreci devam ettiği tarihlerde PKK'nın 24 Şubat 2013'te Gençlik yapılanması YDG-H'yi kurduğu belirtilerek, “Kurulan YDG-H'in örgütlenme ve eleman temini faaliyetleri yürüterek, illegal şiddet eylemlerini artırmak amacıyla çalışmalar yürüttüğü, zaferin sadece görkemli direnişle kazanılacağından yola çıktıkları, PKK'nın ateşkes ilanından hemen önce kurulmuş olması dikkat çekici olduğu, bu yapının ateşkesin devam ettiği dönemde kırsalda duran eylem yoğunluğunu şehirlere taşıma fonksiyonu güttüğü” denildi. Söz konusu raporda 2012 yılından başlayarak çözüm sürecinde çoğu üniversite ve lise öğrencilerinden oluşan 6 bin 382 kişinin örgütün dağ kadrosuna katıldığı da kaydedildi.

Aktifhaber
<< Önceki Haber Yeni Şafak'ta bomba itiraf Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER